StoryEditor

Novi popis stanovništva u BiH 2021. godine

Piše D  /  24.09.2018., 11:09h

Komić je na konferenciji za novinare rekao da aktivnost oko popisa ne zavisi samo od republičkog Zavoda, nego od svih drugih relevantnih faktora.

– Od krupnih aktivnosti koje su pred ovim zavodom su i popis poljoprivrede, koji se, prema sadašnjem planu, treba dogoditi 2020. ili 2021. godine. Još nije precizno definirano kad će to biti, iako su pripreme u tijeku – dodao je Komić.

Među aktivnostima koje su pred Republičkim zavodom za statistiku su i formiranje okvira uzorka u sklopu priprema za istraživanje zasnovano na anketiranju domaćinstava, koje treba biti provedeno u naredne tri godine.

On je naglasio da je za takvo nešto potrebno popisati u BiH više od 227.000 domaćinstava, od čega 78.880 domaćinstava u Srpskoj.

Komić je otkrio i da je u planu i postepena transformacija ovog zavoda u institut za statistiku, koji će se baviti i analizama i projekcijama.

-Cilj nam je uvesti i nova istraživanja, kao što je indeks humanog razvoja, indeks globalne konkurentnosti, vanjske migracije, uvođenje registara stanovništva i drugo – dodao je Komić, prenosi srpskainfo.com.

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 06:29