StoryEditor

Novi napad na američki Kongres, ima mrtvih

Piše D  /  02.04.2021., 09:04h

Dvojica policajaca su ozlijeđena blizu Kapitola u Washingtonu nakon što ih je udario automobil, a sjedište američkog Kongresa je blokirala policija. 

"Jedan osumnjičeni je uhićen", navela je policija na Twitteru. "Dva agenta su ozlijeđena. Sva trojica su u bolnici".

Prijavljena je i pucnjava, prenosi Hina.

Kapitol je stavljen pod visoku zaštitu nakon napada 6. siječnja koji su vodili prosvjednici, pristaše tadašnjeg predsjednika Donalda Trumpa.

Neke zaštitne ograde nedavno su maknute i smanjen je sigurnosni prostor oko sjedišta Kongresa.

Policija je rekla da je intervenirala "nakon informacije da je netko naletio automobilom na dvojicu agenata".

Zastupnici Kongresa su ovog tjedna na odmoru, ali dio stranačkog osoblja, djelatnici Kongresa i novinari su bili tamo.

Napadač je ubijen

Policijska postaja Washington DC priopćila je kako će se zatvoriti nekoliko ulica oko Kapitola dok službenici zakona i dalje reagiraju na sigurnosnu prijetnju izvan zgrade. U incident se uključio i FBI, prenosi Index.

Izvor iz Kongresa rekao je za CNN da se napadač vozilom zabio u ogradu Kapitola i nakon toga izašao iz auta mašući nožem. Policijski službenik je pucao u napadača koji je prevezen u bolnicu, ali je kasnije preminuo.

Izvor iz policije je rekao za CNN da je najmanje jedan od policijskih službenika bio izboden nožem.

Republikanac Mitch McConnell napisao je na Twitteru kako se moli za dva ozlijeđena  američka policajca.

Umro jedan ozlijeđeni policajac

Policija zadužena za Kongres održala je konferenciju za novinare na kojoj je priopćila kako je jedan od dvojice policajaca ozlijeđenih u napadu preminuo.

"Sada je, nakon napada 6. siječnja i napada do kojeg je došlo danas, izuzetno teško vrijeme za policiju Kapitola. Stoga vas molim da imate naše policajce u svojim mislima I molitvama", rekla je voditeljica policije zadužene za Kapitol Yogananda D. Pittman.

Policija je u priopćenju navela kako je ovo drugi smrtni slučaj ove godine tijekom vršenja dužnosti u policiji Kapitola. Policijac Brian D. Sicknick, umro je dan nakon nereda u Kapitolu 6. siječnja "zbog ozljeda zadobivenih tijekom dežurstva". Dvojica policajaca počinila su samoubojstvo nakon što su bila angažirana u smirivanju pobune.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 04:18