Article_Top_970x250

Novi izborni slogan SDA : “Snaga naroda”

tribina u banovićima

Novi izborni slogan SDA : “Snaga naroda”

kol 17, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Na tribini je predstavljen program SDA za narednih osam godina, sadržan u „Agendi 2026“, a Izetbegović i Džaferović govorili su i o nizu drugih aktualnih političkih tema.

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović i kandidat za člana Predsjedništva BiH Šefik Džaferović na velikoj stranačkoj tribini u Banovićima priopćili su kako će slogan SDA u predstojećoj predizbornoj kampanji biti – „Snaga naroda“.

-SDA je nastala iz naroda i snaga SDA izvire iz naroda. SDA je temeljna bošnjačka i bosanskohercegovačka stranka. Stranka koja je u prethodnim desetljećima imala jasnu političku viziju, uvijek pokazivala hrabrost kada se treba suprotstaviti nasrtajima na BiH, ali imala i dovoljno hrabrosti da donosi teške odluke i bude motor reformi koje ovu zemlju vode naprijed. Naš slogan, „Snaga naroda“ označava kontinuitet vođenja odgovorne i ozbiljne politike za jaku državu Bosnu i Hercegovinu, članicu EU i NATO-a, u kojoj će svi ljudi biti ravnopravni, naglasio je Izetbegović.

Na tribini je predstavljen program SDA za narednih osam godina, sadržan u „Agendi 2026“, a Izetbegović i Džaferović govorili su i o nizu drugih aktualnih političkih tema.

Džaferoviću je, uz ostala, postavljeno i pitanje o pokušaju kandidata SDP-a Denisa Bećirovića da sam sebe predstavi kao nadstranačkog kandidata.

-Jasno je da se on želi distancirati od grešaka vlastite partije, ali to nije moguće, jer je upravo on bio direktni „izvršitelj poslova“ kada je SDP bio u koaliciji s Dodikom i zarad nekoliko pozicija prodavao interese države BiH. Sjećamo se svi vrlo dobro kako su iz SDP-a, zajedno sa SBB-om, dali Dodiku „bolju ponudu“ 2012. godine. Rezultat te „bolje ponude“ bio je taj da su SDP i Bećirović podržali Zakon o prebivalištu, koji je direktno usmjeren protiv povratnika u entitet RS, ili da su glasali za smanjenje proračuna na državnom nivou, čime je onemogućeno opremanje i modernizacija Oružanih snaga, a u cijelom paketu bila je i Bećirovićeva stolica u rukovodstvu Parlamenta BiH koju je trebalo sačuvati, podsjetio je Džaferović, stoji u priopćenju iz SDA.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250