StoryEditor

Novi detalji pucnjave u Zagrebu: "Naganjali su se od Radničke, pucala je žena"

Piše D  /  22.09.2018., 09:09h

"Oko 20:40 smo primili dojavu da je došlo do pucnjave na križanju Držićeve ulice i Ulice grada Gospića. Jedna osoba je samoinicijativno zatražila pomoć u traumatološkoj bolnici, a nekoliko je osoba u policijskoj postaji", rekao je Drago Barišić, načelnik VIII. policijske postaje koji je na terenu dao izjavu novinarima u 23 sata.

Više od toga nije želio kazati. Ono što se neslužbeno saznalo je to da su u obračunu sudjelovala dva automobila, prenosi Index.hr.

Index je jutros razgovarao sa svjedocima obračuna, ljudima koji žive u neposrednoj blizini. Po onome što je svjedokinja čula, oni su se počeli naganjati još od Radničke ceste, a tu su se, neposredno pred križanje Držićeve i Vukovarske, sustigli.

Prva pucala žena?

Prema riječima svjedoka, prva je navodno zapucala žena, a muškarac je uzvratio. Nakon pucnjave, oba automobila koja su sudjelovala u pucnjavi pobjegla su s mjesta događaja. Svjedokinja s kojom smo razgovarali potvrdila je sinoćnje informacije o tome da je muškarac uskočio u Audi koji se velikom brzinom udaljio.

Prema riječima svjedoka, obračuni romskih obitelji na ovom području su česti. Iako to nije službena informacija, neki mediji sinoć su objavili kako se i u ovom slučaju radi o obračunu među suprtostavljenim romskim klanovima.

Na istom mjestu pucalo se i 2008. godine

Prije deset godina, krajem studenog 2008. godine, praktički na istom mjestu došlo je do pucnjave. Tada su trojica muškaraca s BiH državljanstvom stigla u kuću na adresi Vukovarska 243 kako bi od osoba koje tamo žive dobili natrag svoj novac. Navodno se radilo o dugu od desetak tisuća eura. Trojica gosta i domaćini Romi prvo su se verbalno i fizički sukobili prilikom čega su dvojica pretučena, a zatim je došlo i do vatrenog okršaja u kojemu je jedna osoba ozlijeđena. 55-godišnjaku je prostrijeljena noga, a njegov 22-godišnji sin i 25-godišnji rođak su pretučeni, pisao je Index 2008. godine.

Svjedoci nam sad pričaju da je ta kuća u kojoj se sukob tada dogodio već dugo vremena prazna, a na njoj je lokot. U toj kući, kažu nam, dugo je živio veći broj Roma. Kako doznajemo, kuća ne pripada Osmanovićima nego moćnom romskom klanu Hamidović kojemu su, kako se svojedobno pisalo, pripadaju i Osmanovići.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 20:07