StoryEditor
tragedija na setu

NOVI DETALJI Otkriveno zašto je Baldwin upucao snimateljicu i ranio redatelja

Piše Desk  /  25.10.2021., 09:20h
U sudskom iskazu stoji da je Alec Baldwin na filmskom setu prilikom snimanja filma Rust uperio je pištolj u kameru te pravim metkom upucao snimateljicu Hutchins u prsa te ranio redatelja.

Svijet je šokirala vijest da je glumac Alec Baldwin na snimanju filma 'Rust' pucao iz rekvizita, filmskog pištolja te ubio snimateljicu Halynu Hutchins (42) i ranio redatelja Joela Souza (48), prenose 24sata.hr.

U novim iskazima navodi se da je Alec Baldwin na filmskom setu prilikom snimanja filma Rust uperio pištolj u kameru te pravim metkom upucao snimateljicu Hutchins u prsa i ranio redatelja, piše Reuters. Hutchins je preminula u bolnici.

Glumcu su dali filmski rekvizit te mu rekli da je pištolj bez metaka, objavile su vlasti u Santa Feu.

- Joel je rekao da je Alec sjeo u crkvenu klupu i vježbao izvlačenje pištolja. Rekao je da je bio iza snimateljice kada je čuo zvuk poput biča, a zatim i glasan pucanj - stoji u iskazu.

Hutchins je upucana u prsa.

- Joel se nejasno sjeća da se Hutchins žalila na bol u trbuhu i držala se rukama. Koračala je unatrag, a zatim se srušila na pod. 

- Hutchins nije osjećala noge - rekao je Reid Russel, snimatelj koji je bio pokraj nje u to vrijeme.

Baldwin je u subotu fotografiran ispred hotela u Santa Feu dok je razgovarao s Mattom Hutchinsom, suprugom Halyne i njezinim devetogodišnjim sinom.

Istraga je još u tijeku te zasada nitko nije optužen.

Serge Svetnoy, glavni električar za film u Facebook objavi je napisao da je držao Hutchins u svojim rukama dok je umirala te je napisao da je umrla zbog 'nemara i neprofesionalnosti'.

Prema Los Angeles Timesu, prije više od tjedan dana Baldwinov dubler slučajno je ispalio dva metka iz vatrenog oružja nakon što mu je rečeno da nije bio napunjen metcima, ni pravim ni ćorcima.

Prema sudskom izvještaju, filmski pištolj Baldwinu je dao asistent redatelja Dave Halls koji je u toj industriji već preko 20 godina. Također istražuju rekviziterku Hannah Reed. 

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 09:28