Article_Top_970x250

Novi detalji brutalnog ubojstva: Od Krunića tražili da proda Sector Security ili da se skroz prestane baviti tim poslom

ubojstvo biznismena

Novi detalji brutalnog ubojstva: Od Krunića tražili da proda Sector Security ili da se skroz prestane baviti tim poslom

tra 25, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Ilustracija

Osumnjičene za masakr u Glamočanima, kod Laktaša, gdje su u ponedjeljak naveče ubijeni banjalučki biznismen Slaviša Krunić, član njegovog osiguranja Žarko Pavlović, te napadač Željko Kovačević, izdao je muškarac koji je s njima ranije surađivao…

Na čahurama nađenim na mjestu ubojstva Slaviše Krunića i Žarka Pavlovića, tvrde moji izvori, nađeni su otisci prstiju Benedija Đukanovića, jednog od pucača koji je još uvijek u bjegstvu, prenosi Oslobođenje.

Krunić i Pavlović ubijeni su u klasičnoj "sačekuši" 22.04.o.g., dok je prilikom napada ubijen i jedan od članova kriminalne grupe Željko Kovačević.

Krunić je ubijen na dvadesetak metara od kapije svog imanja u banjalučkom prigradskom naselju Glamočani.

Đukanović je odnio i svoju i njegovu automatsku pušku s mjesta napada, a direktor Policije RS Darko Ćulum izjavio je “da su nađene dvije automatske puške i okviri”, kao i automobil “opel korsa”, koji je pripadao ubijenom napadaču Kovačeviću.

Đukanovića je zaustavila policija 23.04. o.g. oko 02 časa ujutro kod Dervente, ali ga nisu zadržali, jer tada, kako je rečeno iz MUP RS, nije bio osumnjičen za brutalno ubojstvo.

Đukanović, prema tvrdnjama policije, nije napustio BiH ni preko ijednog graničnog prelaza.

Za njim će, kako je najavljeno, biti raspisana međunarodna potjernica.

Krunić je dugi niz godina primao opasne i morbidne prijetnje, a javno i nejavno mu je prijetio i Saša Milaković, samozvani komandant takozvanog “narodnog sindikata” pod imenom “Brigada”.

Ne radi se ni o kakvom “narodnom sindikatu”, već o kriminalnoj grupi, koja djeluje na području Prijedora.

Milaković se već neko vrijeme ne nalazi u BiH.

On je od Krunića, prema brojnim izvorima, zahtijevao da mu proda svoju zaštitarsku agenciju “Sector Security” ili da skroz prestane da se bavi tim poslom.

MUP RS podnio je, 24.04., kaznenu prijavu protiv Đukanovića, ubijenog Kovačevića i Emilija Balda, u kojoj ih tereti za ubojstvo Krunića, Pavlovića i ranjavanje Gorana Ilića.

Baldo je saslušan u Republičkom javnom tužiteljstvu, nakon čega je od Suda zatraženo da mu se odredi pritvor. Baldo je negirao da je umiješan u likvidaciju, ali je potvrdio da je bio prijatelj s ubijenim Kovačevićem i da je poznavao Đukanovića.

Sudija za prethodni postupak trebalo bi danas da odluči o tome hoće li Baldo biti zadržan u pritvoru ili ne.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250