StoryEditor
“Staza”

Novi detalji akcije u Foči i Trebinju: Čak 19 uhićenih, zaplijenjeno 400 kilograma droge

Piše Desk  /  01.02.2022., 10:31h
Policijski službenici MUP-a Republike Srpske provode akciju “Staza” na području Trebinja, Foče i drugih općina, u kojoj je do sada uhićeno 19 osoba i zaplijenjeno 400 kilograma opojne droge marihuana, priopćeno je iz MUP-a.

Iz Tužiteljstva BiH priopćili su da su tužitelji iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju na terenu, gdje koordiniraju rad ovlaštenih policijskih službenika.

“U akciji sudjeluje više desetina policajaca MUP-a RS, a uhićenja i pretresi vrše se na više lokacija, na području Foče i Hercegovine. Akcija je usmjerena na osobe sumnjičene da su duži vremenski period vršile kaznena djela organiziranog kriminala povezana s krijumčarenjem i neovlaštenim prometom velikih količina opojnih droga, kao i nedozvoljenog prometa oružja, vojne opreme i proizvoda dvojne namjene”, kažu iz Tužiteljstva BiH.

Dodali su da su, prema prikupljenim dokazima, osumnjičene osobe koje su pod istragom povezane s organiziranim kriminalnim grupama iz zemalja regije.

“Meta akcija je veći broj osumnjičenih, koji su pod istragom i sumnjiče se da su imali podijeljene uloge u počinjenju teških kaznenih djela, s ostvarivanjem velike nezakonite imovinske koristi. Tijekom akcije je zaplijenjena i veća količina opojne droge, a na području Foče zaplijenjena je i specijalna oprema namijenjena proizvodnji narkotika”, dodaju iz tužiteljstva.

Ove aktivnosti, zaključili su iz Tužiteljstva, predstavljaju nastavak odlučne borbe protiv organiziranih struktura narko-kriminala, koje djeluju u BiH i zemljama regije.

“U okviru akcije ostvarena je značajna međunarodna suradnja. Među osumnjičenima ima i ovlaštenih službenih osoba, koje se sumnjiče za pružanje podrške pripadnicima organiziranih kriminalnih grupa”, zaključili su iz Tužiteljstva BiH, uz napomenu da u interesu istrage ne mogu dati više detalja.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 16:18