Article_Top_970x250

Nove preporuke Stožera civilne zaštite HNŽ-a

koronavirus

Nove preporuke Stožera civilne zaštite HNŽ-a

ožu 26, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Fena

Stožer civilne zaštite Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) preporučuje vlasnicima prijevozničkih tvrtki i privatnim prijevoznicima da svoj rad, koji je u ovom stanju zbog opskrbe potrebnim namirnicama i drugim neophodnim sredstvima bitan, organiziraju na način da vozačima između i nakon vožnji omoguće da odmah ne idu u krug obitelji, nego da borave u samoizolaciji.

Također se preporučuje da se dnevna migriranja, međugradska i međumjesna, smanji na najmanju moguću razinu.

Svim poslodavcima u javnom i privatnom sektoru, kao i privatnim tvrtkama, preporučuje se da, gdje je god to moguće, rad organiziraju s minimalnim brojem ljudi (po mogućnosti 1 osoba u uredu).

Obiteljima u kojima je jedan ili više članova pozitivan na covid-19 preporučuje se da, nakon isteka prvih 14 dana samoizoliranja, u samoizoliranju ostanu još 14 dana.

"Preporučue se institucijama ovlaštenim za izdavanje dozvola za kretanje u vrijeme policijskog sata da dozvole izdaju isključivo onim osobama kojima su nužne za njihov rad i funkcioniranje", navode iz Stožera.  

Ističu kako su, s ciljem sprkečavanja širenja koronavirusa, razmatrali mogućnost uvođenja karantene u jedinicama lokalne samouprave, ali i na području cijele HNŽ-e.

 "Za sutra je zakazan zajednički sastanak predsjednika Vlade i načelnika stožera civilne zaštite HNŽ-a s gradonačelnicima i načelnicima općina i načelnicima gradskih i općinskih stožera civilne zaštite u HNŽ-u, na kojemu će zajednički biti razmotrena ova mogućnost", priopćeno je iz Stožera.

Dnevnik.ba