StoryEditor
bez dokaza

Nove optužbe iz Rusije: "Poljska je možda pomogla Ukrajini da razvije biološko oružje"

Piše desk  /  24.04.2022., 08:49h
Putinovi saveznici posljednjih tjedana neprekidno prijete Poljskoj

“Ne možemo isključiti da je Poljska sudjelovala u radu ukrajinskih bioloških laboratorija, izvršavajući interese Sjedinjenih Država i drugih NATO zemalja”, kazao je ruski vojni mikrobiolog i dužnosnik Ministarstva obrane, Mihajl Supotninski, prenosi telegram.hr. Njegova optužba odmah se našla u ruskim državnim medijima, koji već tjednima prozivaju Poljsku za služenje Zapadu.

“Jesu li biolaboratoriji zbilja povezani s Poljskom? Mislim da su to spojene stvari”, izjavio je Supotninski za rusku agenciju RIA.

Od početka invazije Kremlj širi teorije zavjere o navodnim biokemijskim laboratorijima na području Ukrajine, u kojima se pripremalo oružje za napad na ruski teritorij.

Zavjera o navodnim laboratorijima u Ukrajini, uspostavljenima za produkciju oružja protiv Rusije, jedno je od mnogih opravdanja kojima je Putinov režim pokušao objasniti svoj bezumni napad na susjednu zemlju.

Ranije su za to optuživali Njemačku, a sada je na popisu i Poljska. Prije nekoliko tjedana Putinov saveznik Dimitrij Medvedev žestoko je prijetio Poljskoj, kazavši kako tamošnja politička elita širi rusofobiju te uvlači Poljsku u sukob s Rusijom.

Dnevnik.ba

07. svibanj 2024 18:55