StoryEditor
facebook

Novalićeva savjetnica ‘naružila’ žene iz SDA koje nisu imale puno glasova: ‘Sramni brojevi pojedinih kandidata‘

Piše desk  /  08.10.2022., 10:51h

Ona se na svom Facebook nalogu oglasila nakon što je dobila uvid u rezultate te je “naružila” žene s lista SDA koje se nisu potrudile da ostvare bolje rezultate

Samra Ćosović nekadašnja kantonalna zastupnica koja je svoju poziciju napustila zajedno sa svojih još nekoliko kolega kako bi u skupštinu ušao Haris Zahiragić, već neko vrijeme je suradnica premijera FBiH Fadila Novalića.

Ona se na svom Facebook nalogu oglasila nakon što je dobila uvid u rezultate te je “naružila” žene s lista SDA koje se nisu potrudile da ostvare bolje rezultate.

“Podsjetit ću vas da sam 2018. godine prvi put na izborima za skupštinu KS s broja 11 dobila preko 4600 glasova! I bila treća po broju glasova od svih žena u KS”, napisala je ona, te u nastavku, u komentaru pojasnila i zašto to piše.

“Sramni su brojevi pojedinih kandidata koji nisu bili u stanju donijeti više, boriti se, raditi! I onih koji misle da je to lagano te da svako može i treba na listu.”

image
SCREENSHOT

Kako saznaje PRESS objava se prvenstveno odnosila na kandidatkinju Amelu Divović koja je nezadovoljstvo rezultatom podijelila sa svojim prijateljima također na Facebooku.

– Dragi prijatelji, i oni koji to niste, drage komšije, poznanici, rodbino, suradnici, ublehaši, i svi oni koji me poznaju virtualno, vrijeme je da vam se zahvalim za sve što ste učinili proteklih mjesec dana za mene. Onako ljudski, od srca! Posebno hvala ljudima koji su agitirali za mene, više nego za sebe kad su bili na listama, napisala je Divović.

– Brojanje glasova se privodi kraju, i moj skromni, majušni broj od cca 2000 glasova, nedovoljan je, prvenstveno da lično ja budem zadovoljna, a kamoli za prolazak u Skupštinu. Nisam razočarana, ali moralo je bolje.

Vrlo sam samokritična, i uopće mi ne pada teško reći, da sam očekivala više, mnogo više. I da nisam zadovoljna brojem osvojenih glasova. Razloge ću prvenstveno tražiti u sebi, svom radu, i načinu na koji sam mislila da treba. Možda sam se ,,puhala,, bez valjane osnove, a možda i nije tako.

Ušla sam u ovu priču kao i svih ovih godina koliko postojim u SDA, prvenstveno zbog Stranke. Kao netko tko svoj put i karijeru trasira negdje drugo, i kome je SDA sigurnost za budućnost djece i postojanje jedine mi države, a ne izvor vode za bolji život. Prije formiranja listi, znala sam koliko će ove godine biti težak zadatak, ali sam na to pristala. Kao vojnik, stala sam na branik, da primam gelere. Sa zadovoljstvom! I uvijek ću, dodala je još između ostalog.

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 14:12