StoryEditor

Novalić za košarkašice BiH zahtjeva financijsku potporu

Piše D  /  22.06.2021., 05:06h

Nakon što su danas mediji objavili da je Federalno ministarstvo kulture i sporta zbog „nepravilnog numeriranja“ odbilo zahtjev Košarkaškog saveza BiH za podršku ženskoj košarkaškoj reprezentaciji za odlazak na Europsko prvenstvo, premijer Federacije BiH Fadil Novalić hitno je reagirao i uputio pismo ministrici Zori Dujmović od koje zahtjeva da se osigura financijska podrška bh. košarkašicama za njihov povijesni uspjeh, priopćeno je iz Ureda premijera FBiH, prenosi Fena.

U pismu je navedeno da je plasmanom među osam najboljih ekipa Europe, ženska košarkaška reprezentacija BiH ostvarila povijesnim uspjeh i svojom nesebičnom borbom i zajedništvom učinila ponosnim građane BiH.

Njihov rad i zalaganje rezultirali su ovakvim vrhunskim uspjehom i on mora predstavljati obvezu državnim i javnim institucijama da osiguraju podršku i valoriziraju njihovu predanost. Ženska košarkaška reprezentacija BiH je ovu vrstu podrške zaslužila svojim napornim radom i izvrsnim nastupima i plasmanom na Europsko prvenstvo.

 -S tim u vezi zahtijevam da se ovaj povijesni uspjeh jednog sportskog kolektiva podrži od strane Vlade FBiH, te je potrebno da, kao resorni ministar, osigurate adekvatnu financijsku podršku Košarkaškom savezu BiH - ženskoj košarkaškoj reprezentaciji, stoji na kraju pisma federalnog premijera, priopćeno je iz Ureda premijera.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 11:13