StoryEditor

Novalić u sudnici: Ako se dokaže ono što tvrdi Tužiteljstvo, presudit ću sam sebi

Piše D  /  31.05.2020., 05:05h

"Izražavam frustraciju zbog ovog predmeta. Još samo fali da kažu da smo mi naručili pandemiju od Kineza. Preko mojih ruku su prešle 2,2 milijarde KM dok sam radio na izvozu iz BiH, zašto bih sada ostvario bilo kakvu korist od ovih 10 milijuna? Nemam potrebu baviti se ovim glupostima, ovo o čemu govore iz Tužiteljstva BiH je nemoguće, ovo je bio javni novac koji je usmjeren na drugu stranu. Tužitelji su pokazali brutalno neznanje o radu Vlade FBiH, ovo nije istina. Kako je Newton kazao: ‘Ne može se dokazati događaj koji se nije dogodio‘. Ovdje ništa nije po definiciji pranja novca, ako netko može dokazati da se to dogodilo, ne treba meni sud suditi, ja ću sam sebi presuditi. Uhititi svog premijera za mene je državni udar, duboko sam protiv ovog događaja. Nisam ni jeo ni pio, izaći ću iz ovoga kao čist čovjek", kazao je Novalić, ističući da bi ovaj postupak bio pravedan i pravičan samo ako bi se ispitale sve javne nabave u vrijeme pandemije, a ne samo ova.

Solakovi odvjetnici su predložili da se umjesto pritvora odrede mjere zabrane, a on je poručio da će se pridržavati svih odluka Suda.

"Cijeli svoj radni vijek radim u skladu sa zakonom. Kad sam prije šest godina došao u FUCZ, zatekao sam loše stanje, imali smo samo jednu lopatu, a danas smo itekako uspješni u svom poslovanju", rekao je Solak, piše klix.ba.

Dnevnik.ba

24. rujan 2021 10:51