StoryEditor
PREDSJEDNIK VLADE FBIH

Novalić u Odžaku: Uskoro ćemo rješavati deponije otpada i kanalizaciju

Piše Matias Zečević  /  02.09.2022., 17:33h

Predsjednik Vlade FBiH, Fadil Novalić, danas je boravio u posjeti Odžaku. U ovoj se posavskoj susreo se s ministrom prometa, veza, turizma i zaštite okoliša Posavske županije Anesom Osmanovićem, načelnicom Općine Nadom Ćulap te predsjednicom Općinskog vijeća Nasihom Torić.

Nakon sastanka u općini premijer je kazao o čemu su razgovarali te pohvalio izgradnju i uređenje novog trga ispred zgrade općine.

"Nalazimo se u vrlo lijepom okruženju. Za ovo uređenje značajna sredstva su došla s federalnog nivoa. Razgovarali smo i o problemima kao što su deponija otpada, kanalizacija i voda. U narednom periodu usmjerit ćemo se prema rješavanju ovih problema“, rekao je Novalić.

Fadil Novalić je također rekao kako je upoznat s dugogodišnjim problemom gospodarenja državnim poljoprivrednim zemljištem.

"Upoznat sam s problemom gospodarenja državnim poljoprivrednim zemljištem u Odžaku. Ja sam uputio apelaciju Ustavnom sudu koja je prošla pozitivno. Sada imamo na nižem nivou sudski proces jer se bivša kompanija preko svojih ’kćerki firmi’ žalila i taj proces je u rukama pravosuđa, a koliko sam ovdje saznao naše ministarstvo poljoprivrede može taj proces ubrzati.Naravno kada se vratim, ja ću to pitanje uzeti u rješavanje“, zaključio je predsjednik  Vlade FBiH.

Načelnica Nada Ćulap pohvalila je suradnju između federalne Vlade i ove općine.

"Zadovoljna sam našom suradnjom. Vlada Federacije BiH odgovorila je na naše pozive koje smo uputili. Pomogli su nam u infrastrukturi, kako prometnoj tako i kanalizacijskoj“, izjavila je Ćulap. 

Načelnica Ćulap i premijer Novalić potvrdili su da se razgovaralo i o izgradnji poslovne zone Svilaj I. i II.

Dnevnik.ba 

22. travanj 2024 22:50