Article_Top_970x250

Novalić povukao predloženi zakon, sjednica prekinuta

Doma naroda Parlamenta FBiH

Novalić povukao predloženi zakon, sjednica prekinuta

svibnja 27, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Dom naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine prekinuo je sjednicu na prijedlog Kluba Hrvata nakon što je premijer Federacije BiH Fadil Novalić povukao iz procedure predloženi zakon o finansijskoj konsolidaciji javnih zdravstvenih ustanova u Federaciji.

Izaslanicima je prema dnevnom redu ostalo da se izjasne o Prijedlogu zakona o infrastrukturi prostornih podataka FBiH, nacrtima zakona o Razvojnoj banci Federacije i zakona o zastupanju u osiguranju i posredovanju u osiguranju i reosiguranju, prenosi Fena.

Također, Prijedlogu odluke o nabavci prostorija za smještaj Federalnog ministarstva finansija - Porezna uprava FBiH u Tuzli, Orašju i Bosanskoj Krupi.

Izaslanicii će u nastavku ove sjednice, čiji će datum biti naknadno zakazan, razmatrati odluku o prihvatanju zaduženja po Sporazumu o finansiranju između BiH i Međunarodnog fonda za poljoprivredni razvoj (IFAD) za realizaciju Projekta razvoja ruralnih poduzeća i poljoprivrede, kao i odluku o prihvatanju zaduženja po ugovoru između BiH i Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za realizaciju Projekta Javni prevoz  Sarajevo dio 3.

Također, razmatrat će odluku o propisivanju mjere neposredne kontrole cijena utvrđivanjem maksimalne visine marže za pojedine osnovne životne namirnice i druge proizvode te odluku o propisivanju mjere neposredne kontrole cijena utvrđivanjem maksimalne visine marži za naftne derivate.

Dnevnik.ba