Article_Top_970x250

Novalić: Optužbe SDP-a na moj račun su čisto politikantstvo

federalni premijer

Novalić: Optužbe SDP-a na moj račun su čisto politikantstvo

svibnja 08, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva

Od Nermina Nikšića, predsjednika SDP-a koji je i sam bio federalni premijer, očekivao sam da se malo bolje razumije u proces donošenja odluka unutar Vlade Federacije BiH.

Dakle, odluka o poskupljenju plina nije moja osobna već se radi o odluci kompletne Vlade FBiH i svih stranaka koje sudjeluju u njenom radu - izjavio je federalni premijer Fadil Novalić odgovarajući na današnje optužbe iz SDP-a.
Zatim, kako je dodao, odluka je donesena na prijedlog Federalnog ministarstva trgovine, na zahtjev kompanije BH Gas i uz podršku Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije i obrazložena im je veoma detaljno tržišnim - i nikakvim drugim razlozima.  

 - S obzirom na to da dva ministarstva koja su sudjelovala u kreiranju ove odluke vode kadrovi SBB-a, dakle stranke koja čini vlast u Kantonu Sarajevo, slijedeći logiku Predsjedništva SDP-a možemo jedino zaključiti da Vladu KS ruši SBB, odnosno da SBB s federalnog nivoa ruši samu sebe na županijskom nivou. Kad su u pitanju optužbe upućene na moju adresu smatram da se radi o čistom politikantstvu, po običaju maskiranom u brigu za građane - zaključio je Novalić, prenosi FENA.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250