StoryEditor

Novalić odgodio sastanak sa kinesko - izraelskim investitorima na temu Aluminija

Piše D  /  06.11.2019., 10:11h

Ali do toga neće doći. Naime, premijer Fadil Novalić je odgodio sastanak za idući tjedan, a razlozi ovakve odluke nisu poznati. Aluminij bi trebao biti prioritet, ali očito kako kod pojedinaca u Vladi to nije slučaj.

Novi termin sastanka navodno je idućega tjedna. Naravno, ako federalni dužnosnici ne budu imali novih prioriteta. I dan po dan, doći će se u situaciju da spomenuta ponuda za ugašenog giganta više ne vrijedi, tvrtka nama sredstava za isplatu plaća i slijedi stečaj. Upravo je stečaj cilj određenih interesnih krugova i kako sada stoje stvari, ti krugovi imaju snage dovesti Aluminij upravo do takve faze. 

Treba napomenuti kako ponuda spomenutog investitora vrijedi 30 dana, te je i više nego moguće da se kinesko - izraelski partner nakon toga u cijelosti povuče iz priče oko Aluminija.  

S druge strane, pompozno najavljeni arapski investitori, po mišljenju Novalić i Džindića, jedini ozbiljni pregovarači za Aluminij, još uvijek nisu poslali svoju ponudu. Neslužbeno se može doznati kako sada govore da nemaju dovoljno podatak za ponudu. To je i logičan slijed događaja jer nikakve podatke nisu ni tražili od Uprave Aluminija i valjda je svima sada jasno kako je priča o arapskom investitoru obično "kukavičje jaje" koja je imala za cilj isključivo poremetiti priču kinesko - izraelskog investitora.  S istim ciljem je plasirana i priča o Ivanu Žiliću koji navodno želi kupiti Aluminij. U biti, radi se sve kako bi se otjerao jedini ozbiljni investitor koji može pokrenuti ugašenu mostarsku tvornicu. 

Javnost će svakako očekivati odgovore zašto je to tako, te kako je moguće da se ovakvim spinovima pokušava trajno staviti lokot na kapiju Aluminija. Ovakva igra s ljudskim sudbinama vjerojatno će imati duboke posljedice na opću situaciju u Hercegovini, prenosi Pogled.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 04:20