StoryEditor

Novalić: Na federalnoj razini riješeni neki od velikih problema

Piše D  /  01.01.2020., 12:01h

Federalni premijer Fadil Novalić poželio je svim građanima Federacije BiH sretnu novu 2020. godinu sa "željom da nam svima bude bolje“.

- Za to imamo nekoliko razloga, a prije svega usvojen Program reformi na državnoj razini, koji znači sigurniji i brži put prema NATO-u. To nam daje nadu da ćemo ići putem sigurnosti – izjavio je Novalić Feni.

Smatra da su na federalnoj razini riješeni neki od velikih problema, koji su bili karakteristika bh. društva, kao što je „Zakon o razvojačenim braniteljima, budući da je 20.000 ljudi ušlo u pravo koje im pripada“.

- Istovremeno, napomenuo bih da ovogodišnji proračun Federacije BiH, koji je usvojen u oba doma Parlamenta FBiH, garantira da će svi proračunski korisnici dobiti ono što im pripada. S tim smo završili i dugi put restruktuiranja mirovinskog Zavoda, koji je po prvi put postao proračunski korisnik – rekao je Novalić.

Umirovljenicima je poručio da su aposlutni propritet društva u rješavanju problema i isplatama mirovina.

To je regulirano Zakonom o izvršenju proračuna , gdje je pri definiranju prioriteta u isplati rashoda s Jedinstvenog računa Trezora FBiH "isplata mirovina svrstana kao drugi prioritet, odmah nakon servisiranja unutarnjeg i vanjskog duga“.

Prema tome, očekuje se da neće biti bilo kakvih kašnjenja i poteškoća u isplati mirovina u narednoj godini.

Dnevnik.ba

08. svibanj 2024 05:38