StoryEditor
sarajevo

Novalić državnom sudu prijavio čovjeka koji je nosio ovaj transparent iza njegovih leđa: "Kažu da ih ugrožavam"

Piše desk  /  20.10.2022., 14:56h

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić podnio je prijavu Sudu BiH protiv Sanjina Sinanovića zbog držanja transparenta iza njegovih leđa, piše Raport. Naime, Sanjin Sinanović je nekadašnji radnik Središnje banke i predstavnik Sindikata službenika Središnje banke koji od kraja rujna spava ispred Suda BiH.

Sinanović je jučer, dok je Fadil Novalić izlazio iz Suda BiH gdje je održano ročište u aferi Respiratori, držao transparent na kojem piše “Nezavisno pravosuđe zbog korupcije je misaona imenica”.

Cilj Sinanovića bio je da privuče što veću pažnju medija s obzirom na to da su sve kamere i fotoaparati bili usmjereni ka provoosumnjičenom Novaliću.

Ovu informaciju za Raport je potvrdio Sanjin Sinanović. Kako navodi, uvijek nosi ovaj transparent jer želi dobiti medijski prostor.

“Oko mene vlada totalni medijski mrak. Pokušavam ovim transparentom dobiti medijski prostor. Želim zainteresirati javnost. Kada vidim da je bitan slučaj ja nosim taj transparent. Iza premijera Fadila Novalića sam nosio ovaj transparent i pojedini mediji su to objavili. Poslije sam upozoren i od službenika Sudske policije i od odgovorne osobe Suda BiH. Kazali su da imaju pritužbe na mene, na moje ponašanje. Kazali su mi da ugrožavam druge osobe koja dolaze na Sud BiH. Međutim, pojedini su me podnijeli prijave protiv mene. Sud BiH će obavijestiti nadležne organe”, kazao je Sinanović.

Kazao je da je s njim ispred suda razgovor obavio službenik Sergej Beganović.

“Beganović mi je kazao da su ga stranke obavijestile o tome. Kazao mi je da su me prijavili premijer Federacije BiH Fadil Novalić i njegovi odvjetnici. Prijavili su me Sudu BiH kako ja njih ometam i ugrožavam ih jer se pojavljujem iza njih. Rekli su mi da moram to prestati raditi. Bio sam u policiji. Teretim se da sam neovlašteno snimao ljude koji rade u Sudu BiH i Tužiteljstvu, da sam ih pratio s ovim transparentom”, kazao je za Raport Sinanović.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 17:42