StoryEditor
afera respiratori

Novalić demantira da je dao izjavu za FTV: "Razotkrit ću strukturu koja je ovaj projekat osmislila"

Piše desk  /  27.01.2024., 11:08h

Fadil Novalić, bivši premijer FBiH, demantirao je da je sinoć dao izjavu za Federalnu televiziju nakon što su mediji objavili informaciju da je Apelaciono vijeće Suda BiH potvrdilo prvostupanjsku presudu u slučaju "Respiratori" kojom je osuđen na četiri godine zatvora.

Podsjetimo, Federalna televizija objavila je da je Novalić za njih izjavio: “Da, istina je, nismo službeno dobili otpravak presude, ali su me obavijestili da je presuda potvrđena. Sada slijedi izvršenje presude. Da, idem u zatvor”. Ovu izjavu prenijeli su svi mediji.

Novalić je demantirao da je dao bilo kakvu izjavu.

“Dragi prijatelji, hvala vam svima na ogromnoj podršci. Ne mogu svima pojedinačno odgovoriti na pozive i poruke. Strani režiseri i domaći izvođači su grubim kršenjem prava i gaženjem pravde doveli ovaj proces do kraja. Kulminacija montiranog procesa je fabrikacija moje izjave koju je Federalna televizija sinoć izmislila a mediji koji su izvodili projekat horski prenijeli. Rekao sam da ću strukturu koja je ovaj projekat osmislila razotkriti. Narednih dana ću iznijeti sve informacije kojim raspolažem u vezi ovog montiranog procesa. Borba će se nastaviti i pravda će pobijediti”, poručio je Novalić.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 20:46