StoryEditor
šefica kluba snsd-a u zd bih

Novaković - Bursać: Nitko ne razvaljuje BiH bolje od Komšića

Piše desk  /  23.09.2021., 10:52h
Obraćajući se lažno u ime BiH pred Generalnom skupštinom UN-a, predsjedatelj Predsjedništva BiH Željko Komšić još je jednom dokazao da mu akti vlastite zemlje ništa ne znače i da nitko ne razvaljuje bolje BiH od njega i onih koji su mu svih ovih godina pomagali u uzurpiranju pozicije, ocijenila je za Srnu šefica Kluba SNSD-a u Zastupničkom domu parlamenta BiH Snježana Novaković - Bursać.

Novaković - Bursać je, reagirajući na obraćanje Komšića pred Općom skupštinom UN-a bez odluke Predsjedništva i bez usuglašenog teksta, navela da je on “iznoseći osobne i stranačke konstrukcije i stavove, posebno o susjednim državama i nekim događajima koji su se zbivali u regiji, opet potvrdio da ta politika sarajevske čaršije zna samo za sebe i da su joj razumijevanje okruženja i stvarna želja za mirom i suradnjom u regiji potpuno neželjene stvari”.

– Iz naše perspektive posebno je tragikomičan dio Komšićevog obraćanja u vezi s klimatskim promjenama i tobožnja briga za obnovljive izvore energije, znajući da se on i njegovo okruženje svim silama trude zaustaviti najveće projekte iz ove oblasti koji su u pripremi, a bez ijednog valjanog pravnog ili bilo kojeg drugog razloga. Sve u svemu, ovo njegovo takozvano obraćanje u ime BiH je još jednom pokazalo da BiH je sve više takozvana država, izjavila je Novaković - Bursać.

Komšić se jučer obratio na Općoj skupštini UN-a bez odluke Predsjedništva i bez usuglašenog teksta govora. On je, između ostalog, ukazao da postoje nastojanja čiji je “konačni cilj raspad ili dezintegracija BiH i anektiranje dijelova njenih teritorija” od strane susjednih zemalja.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik ranije je upozorio glavnog tajnika UN-a Antonija Guterresa da, zbog internih pravila i procedura, trenutno nema predstavnika iz BiH koji ima pravo i ovlasti dati izjavu pred bilo kojim međunarodnim tijelom ili forumom u ime BiH, uključujući i 76. zasjedanje Opće skupštine UN-a.

Srpski član Predsjedništva je naglasio da Predsjedništvo BiH nije donijelo odluku da netko u ime njih sudjeluje na sjednici.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 12:06