StoryEditor

Novaković Bursać: Izetbegović pokazao tko i zašto želi raspakirati Dejton

Piše D  /  20.07.2021., 08:07h

Poruke mržnje koje je danas poslao lider SDA Bakir Izetbegović moraju poslužiti predstavnicima srpskog naroda i građanima Republike Srpske kao opomena na to kakva im se to BiH nudi po mjeri Izetbegovića mlađeg i zašto je bitna Republika kao garant postojanosti i prosperiteta na ovoj zemlji, poručila je šefica Kluba zastupnika SNSD-a u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Snežana Novaković Bursać.
- Ne znam je li veća sramota što netko tko pretendira da bude lider Bošnjaka izgovara objede /klevete/ na račun srpskog naroda o genocidu i poruke pune mržnje baš u Krajini, ili što to radi na svoj veliki praznik - rekla je Bursać Srni reagirajući na današnje izjave Izetbegovića u Prijedoru da će "šehidska krv i očuvati BiH od pokušaja stvaranja nekakvih srpskih svjetova i podjela zemlje".

Ona je naglasila da poruke mržnje koje je danas poslao Izetbegović vjerovano više ne služe ni njemu, ni SDA jer ne može držati stranku ogrezlu u aferama na okupu.

Bursać je ukazala da je Izetbegović danas napao i osnovni postulat Dejtonskog sporazuma koji govori o tragičnom sukobu u regionu, a kako je navela, napad na Dejton je napad na mir u BiH.

- Na taj način Izetbegović i nama i tvorcima Dejtona pokazuje tko ga i zašto želi raspakirati - kako sam Sporazum, a tako i njegov Aneks četiri, odnosno Ustav BiH - ocijenila je Bursać.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 19:38