StoryEditor

Nova web stranica HKD Napredak za moderniji i lakši pristup informacijama

Piše D  /  13.11.2019., 02:11h

Nova web stranica omogućava jednostavno praćenje novosti i događaja u vezi s aktivnostima Napretka, moderniji prikaz sadržaja, olakšano pretraživanje i pristup informacijama, te integraciju s društvenim mrežama i dijeljenje sadržaja.

Stranica je izrađena najsavremenijim tehnologijama i upotrebom responsive web dizajna stranica je za razliku od prethodne prilagođena svim uređajima, bilo da se radi o pametnim telefonima, tabletima, laptopima ili desktop računalima te je kompatibilna sa svim modernim preglednicima.

Kao platforma je izabran WordPress jer pruža trenutno najbolje korisničko sučelje, fleksibilan je za modificiranje, te radi redovan update kako bi portal bio siguran.

Za smještaj su odabrani serveri u hrvatskim data centrima sa brzim SSD diskovima, a cjelokupan sadržaj na stranici je ažuriran i obogaćen novim informacijama, dokumentima, ali i mogućnostima.

I dalje se, između ostalog, mogu pronaći najznačajniji podaci o povijesti Društva, kao i najnovije vijesti o aktivnostima Napretka i njegovih podružnica koje djeluju diljem svijeta.

Obuhvaćena je i kompletna administracija koja uključuje sadašnju Središnju upravu Društva aktualnog predsjednika te bivše predsjednike Društva.

Posebna pažnja kod izrade nove stranice posvećena je sadržaju koji se odnosi na podružnice i stipendije. Kreirane su posebne, pri samom otvaranju vidljive, sekcije koja sadrže sve informacije, podatke, dokumente koje se odnose na podružnice i stipendije.

Stranica također nudi sve informacije o glazbenim, likovnim i sportskim udrugama koje djeluju u okviru Napretka, nakladništvu i Napretkovoj knjižnici Mijo Poljak koja raspolaže s oko 40.000 naslova.

Putem linkova postavljenih na stranici korisnici mogu doći i do službenog YouTube kanala kao i do stranica na društvenim mrežama Facebook i Instagram, priopćeno je iz Ureda za informiranje HKD Napredak. 

Nova web stranica nastala je u okviru projekta povećanja medijske vidljivosti Napretka koji za cilj ima dugoročno poboljšanje medijske prisutnosti i promocije Društva.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 15:45