StoryEditor

Nova vijest iz Grčke: Na nožu ubijenog AEK-ovog navijača pronađen DNK uhićenog Grka

Piše desk  /  13.11.2023., 13:00h

DNK uzorak pronađen na nožu, koji je pronađen na mjestu tučnjave i na kojem ima krvi ubijenog navijača Michalisa Katsourisa, pripada huliganu koji je uhićen prije nekoliko dana.

Vijest su objavili grčki mediji, a prenosi Jutarnji list.

Grčki nogometni huligan koji je osuđen na 12 mjeseci zatvora zbog sudjelovanja u krvavim neredima na finalu grčkog kupa u Volosu 2017., uhićen je prošlog tjedna, u četvrtak, kako bi odslužio kaznu.

Prošli je tjedan bilo najavljeno da će ga vlasti ispitati i zbog moguće upletenosti u smrt Mihalisa Katsurisa, navijača AEK-a zbog čijeg je ubojstva stotinu BBB-a još u zatvoru u Grčkoj.

Rekao da je bio prijatelj s Michalisom

Grčki mediji navode da se radi o Aristidisu Deliosu (35). Njegovi odvjetnici kategorički negiraju da je upleten u Katsurisovo ubojstvo.

Delios je uhićen kako bi odslužio kaznu za tučnjavu u Volosu prije šest godina, kad je teško ozlijeđeno 15 ljudi u sukobima navijača AEK-a i PAOK-a.

Kako navode grčki mediji, on je bio među sudionicima tučnjave između navijača Dinama i AEK-a u kolovozu ove godine kad je ubijen Katsuris. Čak je bio ispitan kao svjedok i pušten.

On je tada izjavio da je u toj tučnjavi bio u blizini ubijenog Katsurisa i da je sa sobom nosio nož koji je izgubio u neredima. Rekao je, pišu grčki mediji, da je s Katsurisom bio prijatelj i da je nož izgubio prije incidenta u kojem je ovaj stradao.

Na snimkama sa sigurnosnih kamera koje su pregledali grčki istražitelji vidi se navijač AEK-a koji trči pored Katsurisa i nenamjerno dolazi u kontakt s njim dok pokušavaju pobjeći huliganima zagrebačkog Dinama, pišu grčki portali.

Policija je pronašla nož i na njemu je izoliran DNK Mihalisa Katsurisa, a bilo je najavljeno kako će se drugi DNK pronađen na nožu usporediti s Deliosovim.

Navijači Dinama uhićeni su u kolovozu u Ateni zbog tučnjave uoči utakmice AEK-a i Dinama i Katsurisove smrti.

Dnevnik.ba

28. travanj 2024 18:19