StoryEditor

Nova tri slučaja zaraze u Hrvatskoj. Plenković: "Zatvaraju se škole u Istri"

Piše D  /  11.03.2020., 06:03h

Naime, iz Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" u Zagrebu, potvrđene su još tri oboljele osobe novim koronavirusom, hospitalizirane u Zagrebu. Riječ je o osobama koje su došle iz Austrije i Njemačke.

Dosad je u Hrvatskoj potvrđeno ukupno 19 oboljelih osoba, naveo je večeras u izvanrednom priopćenju za medije Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske.

Predsjednik vlade Andrej Plenković sazvao je s nadležnim ministrima te članovima Stožera civilne zaštite RH sastanak koji je završio u 18 sati. 

Plenković je potvrdio kako u Istri od petka nema nastave.

"Donijeli smo nekoliko odluka i plan aktivnosti u budućnosti. Prva koja se odnosi na Istarsku županiju, danas sam bio u kontaktu s istarskim županom, dobili smo od njega i od njegovih službi s obzirom na ozračje u Istri, dnevne migracije kao i želju da se poduzmu određene mjere kako bi se primirila situacija u Istarskoj županija, da se sagleda mogućnost davanja suglasnosti na obustavu rada škola i visokih učilišta te dječjih vrtića. Predlažemo da se od petka obustavi nastava u Istarskoj županiji", kazao je premijer.

Danas je otkazana redovita konferencija za medije Stožera civilne zaštite.

Naime, iz MUP-a su izvijestili kako je premijer Plenković sazvao sastanak s nadležnim ministrima i članovima Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske danas u 16 sati u Banskim dvorima u vezi daljnjih mjera i aktivnosti za suzbijanje koronavirusa u Hrvatskoj te kako se redovita konferencija za medije, koja se održava svakog dana u 16 sati u prostorijama Ravnateljstva civilne zaštite, danas neće održati.

27. travanj 2024 00:19