StoryEditor
nataša pirc musar

Nova Slovenska predsjednica prvo će posjetiti zemlje zapadnog Balkana, dotaknula se odnosa Hrvatske i BiH

Piše desk  /  15.11.2022., 13:34h

Novoizabrana slovenska predsjednica Nataša Pirc Musar je rekla da će na svoje prvo predsjedničko putovanje vjerojatno ići u zemlje zapadnog Balkana. Neće zaboraviti ni Hrvatsku, ali smatra da se ona previše miješa u ono što se događa u Bosni i Hercegovini, prenosi slovenska novinska agencija STA.

"Naravno, ne zaboravljam Hrvatsku, ali ona je malo previše umiješana u ono što se događa u BiH, u kojoj će se strasti morati malo smiriti. Najviše me brine odnos Srbije i Kosova, tako da će turneja zapadnim Balkanom vjerojatno biti moje prvo putovanje", kazala je Pirc Musar.

Slovenska predsjednica je najavila i da želi nastaviti s procesom Brdo-Brijuni. Želi da to ne bude samo jedan sastanak godišnje, već želi da sudionici preuzmu neke obveze s ciljem da zapadni Balkan što prije postane dio ujedinjene Europe.

Pirc Musar je najavila da će se javnosti obraćati kada to bude potrebno, ali kaže da se ne planira svakodnevno uplitati u dnevnu politiku.

Nataša Pirc Musar nezavisna je kandidatkinja koja je u drugom krugu predsjedničkih izbora u nedjelju postala prva slovenska predsjednica. Najžešći suparnik bio joj je bivši slovenski predsjednik Janez Janša, iz redova Slovenske demokratske stranke.

Dnevnik.ba

27. siječanj 2023 16:36