StoryEditor
borba za "istinu"

Nova prepucavanja gradonačelnika bošnjačkog i srpskog dijela Sarajeva: "Ako ste zauzeli milimetar teritorija našeg Grada"

Piše desk  /  30.06.2023., 16:58h

Na ulazu u Istočno Sarajevo postavljena je tabla s natpisom "Dobrodošli u Istočno Sarajevo, grad 157.000 Srba koji su morali napustiti Sarajevo".

Naime, Karić je na svom službenom Facebook profilu objavila fotografiju uz opis da je gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić ovog puta kako tvrdi "otišao korak dalje", prenosi sarajevski portal Klix.

Riječ je o tome da je na ulazu u Istočno Sarajevo postavljena tabla s natpisom "Dobrodošli u Istočno Sarajevo, grad 157.000 Srba koji su morali napustiti Sarajevo".

"Ćosiću, uzalud se trudite, došla su takva vremena da i hiljadu puta ponovljena laž NIKADA neće postati istina! Protiv vas ću danas podnijeti krivičnu prijavu Sudu BiH, za izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti", poruka je gradonačelnice Karić.

Također, naglasila je da je tim Gradske uprave Grada Sarajeva provjerava lokaciju na kojoj je tabla postavljena te da će, ukoliko su zauzeli "milimetar teritorija našeg grada, odgovarati za to".

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 23:40