StoryEditor

NOVA MISTERIJA Gdje je pozlilo bivšem gradonačelniku Zagreba?

Piše D  /  08.03.2021., 04:03h

Podsjetimo, gradonačelnik Milan Bandić je oko 23 sata navečer doživio srčani udar. Prebačen je u Opću bolnicu Sveti Duh, no ubrzo je proglašen mrtvim.

Iako su Bandićevi prijatelji Sergije Ivanović i doktor Gzim Redžepi tvrdili da je Bandiću pozlilo u zgradi Sergija Ivanovića, koja se nalazi u istom naselju - zagrebačkom Vrhovcu, Indexu je neslužbeno potvrđeno kako je Hitna po Bandića došla u zgradu u kojoj živi Prica. Ta je zgrada oko pet minuta hoda udaljena od one Sergija Ivanovića.

Index je pokušao dobiti i službenu potvrdu informacije koju je dobio iz vrlo pouzdanog izvora.

 

Rašić: Grad mi dosad nije dao dozvolu da odgovorim na taj upit

Kontaktirali su stoga ravnatelja Nastavnog zavoda za hitnu pomoć grada Zagreba prof. dr. Žarka Rašića, kojeg smo pitali je li hitna te noći po Milana Bandića došla na tu adresu, na što nam je rekao da nam odgovor ne smije dati bez dozvole Grada Zagreba. Uputio je ovaj medij da upit pošalju na mail adresu Hitne jer ga oni potom moraju proslijediti Uredu za informiranje Grada Zagreba. Ubrzo  je stigao mail od Hitne da su upit proslijedili Gradu.

Budući da su mediji već slali isti upit, pitali su ga je li mu Grad Zagreb dao dozvolu da odgovori na postavljeni upit.

"Ured za informiranje meni daje dozvolu smijem li ili ne smijem odgovarati na upit. Dosad mi nisu dali dozvolu da odgovorim na to pitanje. Inače prije godinu dana je došla odluka iz Grada da se ne dozvoljava samostalno istupanje u javnost", rekao nam je Rašić.

Podsjetimo, tu noć kad je umro Bandić prvo je bilo objavljeno da je preminuo kod kuće, a kasnije da je preminuo kod prijatelja.

Medijima se tad javio njegov prijatelj Gzim Redžepi, liječnik koji ga je, kako je naveo, oživljavao, ali bezuspješno.

 

Što su tvrdili Bandićevi prijatelji

Kazao je da su oni te noći bili kod Bandićevog prijatelja Sergeja Ivanovića na Vrhovcu te da su pričali o proljeću i visibabama. Pričao je i da su ranije jeli fileke, te da su se u večernjim satima još družili i da se potom Bandić samo srušio.

‘‘Za vrijeme boravka gore bila je priča o tome kako je proljeće rano krenulo, kako ima puno visibaba, uobičajena priča troje prijatelja, bez ikakvih poteškoća‘‘, ispričao je za Dnevnik.hr Gzim Redžepi.

Oko 23 sata Bandić je bio žedan. ‘‘Nije htio iz frižidera i pustio je vodu Sergej da curi. On se digao sa stolca po tu vodu, srušio se i nažalost ostao na podu. Ja sam započeo reanimaciju koju su kasnije nastavili kolege hitne pomoći, a i njima jedno veliko hvala na izrazito brzoj reakciji‘‘, ispričao je.

"Ja kao njegov prijatelj sam izuzetno tužan i nesretan što sam baš ja trebao započeti reanimaciju‘‘, izjavio je Redžepi i dodao da u životu nekada čovjek može birati, no on nije mogao. Tvrdio je kako je Bandiću odmah mu priskočio u pomoć, a to bi, dodao je, napravio svatko tko je normalan i ima malo ljudskosti u sebi.

 

Sergije Ivanović tvrdi da je Bandić umro u njegovoj kući

I Sergije Ivanović je tvrdio da je Bandić umro u njegovoj kući te da su uz njega bili on i Redžepi.

"U potpunom sam šoku jer prijatelj mi je umro u mojoj kući. Teško je to, još uvijek ne vjerujem da se to dogodilo", rekao je Bandićev prijatelj.

"S Milanom sam se družio u subotu gotovo cijeli dan. Bili smo zajedno od podneva sve do 15 sati, a onda je samo na kratko otišao na neki ručak u Brezovicu. Potom je došao kod mene s dr. Gzimom Redžepijem i tako smo nastavili s druženjem. Razgovarali smo o običnim, nepolitičkim temama, čak i o visibabama koje su ove godine prerano procvale", kaže Ivanović za Jutarnji list. Dodao je kako mu je teško govoriti o tome što se događalo u tim minutama u subotu blizu ponoći jer je i dalje u šoku s obzirom na to da se sve događalo u sekundi i bez ikakve najave.

"Ne, Milan se nije žalio ni na što, sve je bilo uobičajeno. Šalili smo se tijekom razgovora, a onda se u trenutku sve promijenilo. Dodatni je šok što se to dogodilo kod mene, u mojoj kući", ispričao je Bandićev prijatelj Ivanović.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 17:47