StoryEditor

Nova Hrvatska vlada će biti nešto manja od prethodne

Piše D  /  13.07.2020., 07:07h

"Vlada će biti nešto manja nego što je bila, bit će funkcionalna, dio članova ove Vlade će ostati, a dio će ići u Sabor. Dio novih će se priključiti", izjavio je Plenković uoči zajedničke sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a u Zagrebu.

Potvrdio je kako postoji mogućnost da se sektor zaštite okoliša i energetike priključi nekim drugim ministarstvima. Istaknuo je će se o tome još razgovarati, no i da pitanje klimatskih promjena neće biti zanemareno i postat će tema broj jedan u kontekstu gospodarskog oporavka, prenosi Hina.

"Ministara će biti manje, ali to ne znači da će državni službenici ostati bez posla. Ovo je jedna druga vrsta poruke o manjem broju ministarstava i manjem broju članova Vlade", rekao je premijer Plenković.

Plenković je rekao i kako je očekivao da će SDSS predložiti Borisa Miloševića za potpredsjednika Vlade za društvene djelatnosti i ljudska prava.

"Taj prijedlog je usuglašen sa mnom i ja sam očekivao da će to biti Milošević. Poznamo se, pravnik je i mislim da može dati doprinos na ovoj dužnosti o kojoj smo razgovarali proteklog tjedna", dodao je premijer.

Dnevnik.ba

 

13. travanj 2024 10:39