StoryEditor

Nova 64 slučaja zaraze korona virusom u Hrvatskoj, preminula jedna osoba

Piše D  /  09.04.2020., 02:04h

"Učinjeno je 13.670 testiranja, u posljednjem danu 555. Na respiratorima je 34 ljudi, 326 je hospitaliziranihm, a 842 kod kuće", rekao je ministar zdravstva Vili Beroš.

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak potvrdio je da su u Koprivnici dobili dojavu da je jedan pozitivan bolesnik u tamošnjem domu za starije.

"Kontaktirao sam epidemiološku službu i svi kontakti su identificirani i mjere su izrečene. Što se tiče Splita, imali smo sumnje na drugom katu. Rezultati izvida su napisani i sve je predano Ministarstvu zdravstva", rekao je Capak i nešto kasnije dodao: "Kukuljevićeva bolnica nije do kraja ispražnjena. Veći dio je ispražnjen. Rješenje će biti takvo da će se vjerojatno veći dio premjestiti u drugu bolnicu. Na tome se intenzivno radi i nadamo se da će uskoro biti gotovo".

Beroš je pojasnio da se stvari, što se tiče Splita, odvijaju jako brzo.

"U kontaktu sam s ravnateljicom županijskog Zavoda za javno zdravstvo. Zaprimio sam izvješće iz Splita i kasnije ćemo sjesti i evaluirati isto".

Prema podacima iz županijskog zavoda za javno zdravstvno, ni osoblje ni liječnica nisu kontaktirali nadležne službe, dodao je.

Komentirao je i situaciju u Psihijatrijskoj bolnici za djecu i mladež u Kukuljevićevoj ulici u Zagrebu.

"Znamo da je četvero zdravstvenih djelatnika iz navedene institucije pozitivno. Identificirali smo 34 kontakta i određena im je samoizolacija", pojasnio je ministar zdravstva RH, piše Direktno.hr.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 08:27