StoryEditor

Nogometni svijet oplakuje Emiliana Salu, i Lovren izrazio sućut

Piše D  /  08.02.2019., 11:02h

Emiliano Sala izgubio je život u zrakoplovnoj nesreći. Avion je 21. siječnja nestao s rute Nantes - Cardiff i ubrzo je pokrenuta potraga.

Privatno financiranom istragom dva tjedna kasnije pronađena je olupina smrskanog zrakoplova u Engleskom kanalu, kao i leš službeno identificiran kao tijelo Emiliana Sale. Detalji nesreće očekuju se u skladu s napretkom privatne istrage. Pilot David Ibbotson još nije pronađen.

Emiliano Sala nekoliko dana prije kobne nesreće realizirao je transfer iz Nantesa u Cardiff City za oba kluba rekordnih 17 milijuna eura.

Nogometni svijet ujedinio se u Salinoj nesreći, osobito na društvenim mrežama kojima se rapidno šire poruke sućuti.

"Najiskrenija sućut Salinoj obitelji. Zauvijek će ostati u našim mislima", Cardiffova je poruka objavljena na klupskoj mrežnoj stranici nakon što je službeno potvrđena Salina smrt.

Počast su obožavanom Emilianu Sali odali brojni nogometaši, kao i pripadnici Saline uže obitelji.

"Tvoja duša u mojoj duši zauvijek će sijati. Volim te", poručila je Emilianova sestra Romina.

Diego Armando Maradona koji je među prvima pozvao vlasti da ne odustaju od pokušaja Salinog pronalaska, počast mu je također iskazao na Instagramu.

"Tužan sam zbog tužne vijesti. Mnogi su od nas gajili nadu do samoga kraja, Emiliano. Šaljem veliki zagrljaj tvojoj obitelji i prijateljima."

Reagirali su i Dejan Lovren i Sergio Aguero.

"Molio sam se svaki dan jer nada umire zadnja. Užasno je ovo za prihvatiti. Želim izraziti sućut obitelji, ne mogu ni zamisliti koliko vam je teško. Svi smo uz vas! Na boljem si mjestu, Emiliano. Počivao u miru", poručio je Dejan Lovren.

"Užasno tužno. Počivaj u miru, Emiliano. Moja sućut njegovim prijateljima i obitelji", poruka je Sergija Aguera.

Arsenalov veznjak Mesut Özil objavio je: "Nema riječi kojima bih opisao koliko je aktualna situacija tužna. Mislima i molitvama sam uz Salinu obitelj i obitelj poginulog pilota."

Salin ispraćaj u vječnost popratio je i Wayne Rooney.

"Počivao u miru. Moje su misli s obitelji i prijateljima."

Europski nogometni savez (UEFA) oglasio se na Twitteru.

"Tužan dan. Misli i iskrena sućut UEFA-e i cijele europske nogometne obitelji jutros su s prijateljima i obitelji Emiliana Sale."

"Počivaj u miru, Emiliano Sala. Šaljemo ljubav i sućut svima pogođenim tragedijom", poručio je Ajax.

Pojedinci podsjećaju kako je nogometni svijet posljednjih godina potresen smrtima.

Seniorska momčad Chapecoensea poginula je u avionskoj nesreći 2016. godine. Fiorentinin bivši kapetan Davide Astori preminuo je u snu početkom ožujka 2018. godine. Nekoliko mjeseci kasnije, u listopadu 2018. godine, poginuo je i Leicesterov vlasnik Vichai Raksriaksorn u helikopterskoj nesreći.

Uz brojne druge, počasti su izrazili Antonio Rudiger i Antonio Valencia te Kylian Mbappé...

Dnevnik.ba

 
11. svibanj 2024 04:26