StoryEditor

Nogometaš Ajaxa se probudio iz kome nakon gotovo tri godine!

Piše D  /  27.03.2020., 09:03h

Nouri je na terenu pretrpio srčani zastoj i završio je u induciranoj komi. Dodatne pretrage pokazale su kako je pretrpio ozbiljna oštećenja mozga nakon čega je 22-godišnjak pao u komu.

Njegova obitelj bila je cijelo vrijeme uvjerena kako će se probuditi jednog dana.

To se, srećom, i dogodilo. 

"Appie je u invalidskim kolicima. Odgovara na pitanja, komunicira obrvama ili smiješkom. On je tu s nama, zanima ga nogomet, gledamo utakmice zajedno. Ponekad malo djeluje izgubljeno, no to se može dogoditi ako od njega nešto zatražite. To je puno bolje od onoga što su mu predviđali", rekli su iz Nourijeve obitelji, prenosi index.hr.

"Živi u svojoj kući koju smo kupili i adaptirali nakon tog 8. srpnja 2017. To je jako blizu njegove obitelji inače. Jedan član obitelji imao je cjelodnevnu smjenu i tako su se mijenjali. Nikad ga nisu ostavljali samog, a majka je gurala sve. Sada je u toj kući često četiri ili pet članova obitelji, plus dodatna skrb."

Inače, u lipnju 2018. godine Ajax je priznao da Nourijev medicinski tretman nije bio adekvatan. Ajaxov izvršni direktor Edwin van der Sar, nekadašnji vratar Fulhama i Manchester Uniteda, izjavio je da su kardiolozi, proučavajući nove dokaze koje je iznijela obitelj, ustanovili da je previše vremena potrošeno na čišćenje Nourijevih dišnih puteva.

Van der Sar je rekao kako su klupski liječnici bili "nedovoljno fokusirani na otkucaje srca, cirkulaciju i oživljavanje".

Defibrilator je također trebao biti korišten ranije, objasnio je Van der Sar te dodao: "Da se to dogodilo, vjerojatno bi Abdelhak danas bio u boljem stanju. To nije sasvim sigurno, ali postoji vjerojatnost. Priznajemo našu odgovornost za posljedice ovoga."

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 07:03