StoryEditor

Nogometaš Ajaxa probudio se iz kome nakon godinu dana

Piše D  /  21.08.2018., 01:08h

Naime, Appie, kako ga svi zovu, početkom srpnja prošle godine srušio se na terenu tijekom pripremne utakmice s Werderom u Austriji, nakon čega je helikopterom prebačen u bolnicu u Innsbrucku.

Kolabirao je zbog srčane aritmije, a utvrđeno je da je pretrpio ozbiljnu i trajnu ozljedu mozga. Zbog nedostatka kisika, ključni organ mu je nepovratno ozlijeđen i nikad se neće do kraja oporaviti, a kamoli igrati vrhunski nogomet za koji je bio predodređen nakon što je pretprošle sezone debitirao za prvu momčad, piše index.hr.

Navijači Ajaxa odmah su se stavili na raspolaganje obitelji Nouri i rekli da će skupljati pomoć za Appieja.

Ali njegove tužne roditelje dodatno su iznenadili kada se more njih pojavilo ispred zgrade u amsterdamskoj četvrti Geuzenveld u kojoj Nourijevi žive, i to upravo u trenutku kada su se majka i otac vraćali iz bolnice.

Dirnuti Appiejevi roditelji rasplakali su se, zahvaljivali navijačima Ajaxa, grlili ih i ljubili, a otac se podigao iz automobila koji se jedva probio kroz gužvu i pokušao im se obratiti, ali su ga preplavile emocije dok je mnoštovo oko njega palilo baklje i skandiralo ime njegovog sina. 

I onda, više od godinu dana nakon ovih dirljivih i beskrajno tužnih scena, konačno jedna sjajna i vesela vijest vezana za Appieja. Napokon se probudio iz kome, prepoznao svoje najbliže i komunicirao s njima.

19. travanj 2024 01:35