StoryEditor

Nobelovac tvrdi da je HIV pronađen u novom koronavirusu

Piše D  /  09.05.2020., 12:05h

Dodaje da se vidi da se s ovim koronavirusom manipuliralo te da taj model virusa nije klasičan.

-Virus nije prirodan, ovo je profesionalno odrađen posao od strane nekoliko mikrobiologa, i to vrlo detaljno, rekao je.

Upitan zašto bi netko to uradio Montagnier kaže da to nije njegov posao te da on samo želi utvrditi činjenice, a ne nikoga optuživati.

-Ne znam tko stoji iza ovoga. Postoji mogućnost da su oni, kažem oni pod navodnicima, pokušali pronaći cjepivo za sidu. Uzeli su malu sekvencu HIV-a i umetnuli ga u standardni koronavirus.

Na tvrdnju da se znanstvena zajednica u najvećoj mjeri ograđuje od stajališta da je novi koronavirus nastao umjetnim putem te zašto je to tako francuski nobelovac kaže da postoje napori da se sakrije istina te da njegov tim nije jedini koji istražuje u tom pravcu.

“Skupina renomiranih istraživača iz Indije došla je do istih rezultata, ali su bili prisiljeni povući izvješće”, rekao je.

Na ponovno inzistiranje voditelja emisije o tome da velika većina stručnjaka tvrdi drugačije Montagniere kaže da je on nobelovac i da zbog toga može biti slobodan u iznošenju svojih stavova.

Dodaje da su neki njegovi radovi na tu temu već spremni te da će izići u publikaciji.

Osvrćući se na to zašto je onda ugledna američka istraživačka kuća iznijela zaključak da je novi koronavirus prirodan, Montagnier kaže da se tu očito radi o igri riječi jer je HIV također, pojedinačno gledano prirodan virus.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 07:42