StoryEditor

NK Osijek realizirao još jedan milijunski transfer, ponovno u škotskog velikana

Piše D  /  31.08.2018., 05:08h

Mladi menadžer Steven Gerrard kupio je Erosa Grezdu, 23-godišnjaka s Kosova koji nastupa za reprezentaciju Albanije i već godinu dana za klub iz Gradskog vrta.

Ranije je Gerrard iz Osijeka odveo nadarenog Bornu Barišića, u transferu teškom 2,45 milijuna eura, te Nikolu Katića iz Belupa. Glasgow i Osijek susreli su se u kvalifikacijama za Europa ligu, a Gerrard je s gostovanja doveo dva pojačanja iz HNL-a. 

Za Grezdu je danas najveći dan u karijeri. Mladi napadač rodom je iz kosovske Đakovice, iz mjesta koje je proslavio Ardian Kozniku, njegov veliki prijatelj i uzor. 

Karijeru je kao devetogodišnjak počeo u Prištini, gdje je odrastao, pa je s 15 godina krenuo dalje. Preko Skoplja je došao u Zagreb, primijetili su ga Dinamovi skauti i uvalili u U17 momčad. Nastavio je prema Austriji, tu je odigrao prvu seniorsku utakmicu za niželigaški Grazer, ali nije se zadržavao. Prešao je u slovenski Aluminij pa u Zavrč, a 2015. godine je došao u Hrvatsku. Dvije upečatljive sezone odradio je u Lokomotivi, potom se preselio u Osijek. 

U Osijeku je zabio osam pogodaka (pet u HNL-u, dva u kupu, jedan u kvalifikacijama za EL). Odradio je 26 utakmica u HNL-u prošle sezone, 37 ukupno, ali posljednju još 13. svibnja protiv Hajduka. Ozlijedio je zglob dok je igrao za albansku reprezentaciju, propustio je početak sezone, ali sada je jasno da ozljeda nije jedini razlog.

Grezda nije želio riskirati, zbog posla života.

Osijek je na svojim stranicama objavio detalje transfera.

"Grezda je iskazao želju za odlaskom. Odmah nakon susreta između Osijeka i Slaven Belupa počelo se „šuškati“ da bi Eros mogao napustiti Gradski vrt, a da ove sezone još nije odradio gotovo nijedan pravi trening s Bijelo-plavima. Znamo da je dugo vremena bio ozlijeđen, da je oporavak potrajao dosta duže u odnosu na očekivanja, a na kraju se pokazalo da Grezdin povratak na teren u dresu Osijeka naši navijači neće ni dočekati. Naime, ovih je dana definitivno dogovoren transfer na relaciji Osijek – Glasgow, budući da je brzonogi napadač u svom ugovor s Osječanima imao i određenu klauzulu po pitanju visine odštete, a ono što je bilo još presudnije – iskazao je želju za promjenom sredine. S "Gersima" je potpisao četverogodišnju suradnju", potvrdili su iz Gradskog vrta. 

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 00:57