Article_Top_970x250

NK Čelik od iduće sezone nastupa u Županijskoj ligi!

nekadašnji premijerligaš

NK Čelik od iduće sezone nastupa u Županijskoj ligi!

srp 14, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: screenshot

Odlukom većine članova Skupštine NK Čelik, zenički klub naredne sezone igrat će u Kantonalnoj ligi.

Dugogodišnja agonija kluba, akumulirani dugovi i loša komunikacija s lokalnom zajednicom nažalost po armiju navijača ovog kluba došla je na naplatu. Čelik je ispao iz Premijer lige jer je sezona prekinuta nakon 22 kola zbog pandemije koronavirusa, a Zeničani su se u tom trenutku nalazili na 11. mjestu, a uostalom nisu prethodno ni dobili licencu za učešće u Premijer ligi.

Iako je bilo dilema hoće li crno-crveni igrati Prvu ligu FBiH ili Kantonalnu ligu, na kraju je na jučerašnjoj Skupštini odlučeno da krenu ispočetka, odnosno od Kantonalne lige ZDK.

Dodajmo da je izabrana nova Uprava Čelika na Skupštini, a u njenom sastavu su: Armin Gafurović, Jasmin Begagić, Refik Begić, Tarik Hadžimahmutović i Harun Kahvedžić. Predsjednik kluba je 33-godišnji Gafurović, nekadašnji omladinac Čelika.

Sve u svemu, pred ovim ljudima je ogroman posao, a pred Čelikom dug put prema povratku u elitu. Ova odluka vodećih ljudi Čelika otvorila je mjesto u Prvoj ligi Federacije BiH koje će sasvim izvjesno biti ponuđeno Radniku iz Hadžića, prenosi Pogled.

Dnenvik.ba