StoryEditor
VELIKI OPERATIVNI TROŠKOVI

Njemačku uskoro očekuje "eksplozija" cijena? Trgovački lanci najavili nova poskupljenja, evo čega najviše

Piše Desk  /  12.11.2021., 08:26h
Operativni troškovi kao što su energija i logistika također postaju sve skuplji za mliječne proizvode i u skladu s tim osiguravaju stalni rast cijena u supermarketima.

U trgovinama u Njemačkoj poskupljuje sve više proizvoda. Daljnja poskupljenja najavljuje i inače jeftini trgovački lanac Aldi. Među skupljim su mliječni proizvodi, a razlog su mljekare koje podižu cijene mlijeka.

Primjerice, maslac u Aldiju je sad skuplji nego ikad. Prema pisanju portala Lebensmittel Zeitung, maslac je u trgovinama skuplji za najmanje 10 posto.

Operativni troškovi kao što su energija i logistika također postaju sve skuplji za mliječne proizvode i u skladu s tim osiguravaju stalni rast cijena u supermarketima, piše Fenix magazin.

– Mlijeko i mliječni proizvodi moraju se ohladiti, zagrijati i ponovno ohladiti kako bi u konačnici potrošačima bili ukusni i svježi. Bilo je mnogo mjera optimizacije i sve su korištene, ali na kraju vam je potrebna energija za proizvodnju, pakiranje i čuvanje hrane- poručuju iz Udruge mliječne industrije.

Aldi Süd već je povećao cijenu za vlastiti brend Milsani. Naime, maslac od 250 grama sad košta 22 posto više nego prije.

Ali neće samo maslac biti pogođen povećanjem cijene. Kako prenosi Lebensmittel Zeitung, poskupjet će i mlijeko. No, poskupljenje će biti tek početkom nove godine kad kupci mogu očekivati pravu eksploziju cijena u supermarketima.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 06:41