StoryEditor
optužbe za ksenofobiju

Njemački policajac rekao Sirijki "Ovo je naša zemlja, a ti si ovdje gost", pokrenuta istraga

Piše desk  /  15.09.2022., 07:36h

Berlinski policajac je pod istragom zbog sumnje na ksenofobno vrijeđanje nakon što ga je prijavio jedan sirijski bračni par. Video snimka gdje se vidi navodno vrijeđanje se dijeli društvenim mrežama.

Naime, prema pisanju njemačkih medija, dvojica policajaca su u petak došla u stan bračnog para jer je za 30-godišnjim Sirijcem raspisan uhidbeni nalog. Mediji, a ni policija u svom priopćenju ne navode zbog čega je raspisan uhidbeni nalog.

– Na snimci na kojoj se vide dva policajca u stanu 30-godišnjak s lisicama na rukama sjedi na krevetu. Navodno je pružao otpor pa su mu stavljene lisice na ruke, priopćila je u utorak policija.

Njegova 28-godišnja supruga navodno je pokušala osloboditi svog supruga. Na snimci se čuje kako policajac s podignutim prstom govori ženi: – Ovo je moja zemlja, a ti si ovdje gost.

Potom je nastavio: – Šuti, nemoj me više dirati.

Kada njezin suprug s lisicama na rukama kaže policajcu da ne može tako razgovarati sa ženom, policajac mu odgovara: – Neće tako razgovarati sa mnom. Ovdje si u našoj zemlji.

Potom joj je zaprijetio kako će je odvesti u zatvor.

Nekoliko sati kasnije par je podnio prijavu za napad jer je muškarac prilikom uhićenja navodno zadobio “lakše ozljede ruke”. Naveo je i da je njegova supruga vrijeđana “ksenofobnim rječnikom” te pokazao video cijele situacije.

Policija je pokrenula istragu, prenosi Fenix magazin.

Dnevnik.ba

15. veljača 2024 23:42