StoryEditor

Njemački novinar u kolumni kritizirao Bayernovu upravu: ´Ovo što rade Kovaču je sramota´

Piše D  /  24.05.2019., 03:05h

Kovač je prvak, Kovač je na korak do duple krune, ali Kovač i dalje nije siguran 

Međutim, Kovač i dalje ne zna hoće li sljedeće sezone voditi Bayern. Nakon finala kupa okončat će se višemjesečna rasprava o statusu hrvatskog stručnjaka. Na ovaj ili onaj način.

Maik Rosner, novinar njemačkog ZDF-a, u svojoj kolumni uoči finala kupa piše kako je sve ovo što se događa s Kovačem i njegovim statusom u Bayernu bizarno te da stalna kakofonija Bayernovih šefova šteti isključivo klubu i njegovom ugledu, prenosi Index.hr.

Nekoliko minuta nakon proslave prvaka Kovač je, još mokar od prolivenog piva, u kamere njemačkih televizija pričao isključivo o svojoj budućnosti na klupi Bayerna. Novinare je to najviše zanimalo. Kovač je tvrdio da je dobio obećanje da će nastaviti voditi klub, međutim to ni izbliza nije sigurno.

Novinar ZDF-a: "Kakofonija gazda Bayerna oko Kovača samo šteti klubu"

Bayern prema vani hvali Kovača. Gazde tvrde da mu je pozicija sigurna, a klub se na službenim stranicama hvali njegovim dostignućima, koja su zaista impresivna.

Bavarci su Kovača proglasili stručnjakom za kup. Hrvatski trener i treću će sezonu u nizu igrati finale, a to je do sada uspjelo samo trojici slavnih trenera. Otto Rehhagel (1989. do 1991. s Bremenom), Udo Lattek (1984. do 1986. s Bayernom) i Hans Schmidt (1935. do 1938. sa Schalkeom) trojica su velikana njemačkog nogometa koji su napravili ono što je ponovio Kovač. Prije Kovača samo je Schmidt to uspio u svoje prve tri sezone kao trener.

Kovač u subotu može postati jedinstven u povijesti njemačkog nogometa

Kovač u subotu može ostvariti dvije stvari koje nitko nikad nije napravio u njemačkom nogometu. Može postati prvi koji je kup osvojio i kao igrač i kao trener te može postati prvi trener osvajač njemačkog kupa u nizu s dva različita kluba. Prošle je sezone s Eintrachtom u finalu pobijedio upravo Bayern.

Novinari i treneri: "To što rade Kovaču je sramotno i neshvatljivo"

Zbog svega toga, piše Rosner, posebno je čudno da Bayern i dalje sumnja u Kovača i njegove sposobnosti da i dalje vodi klub. Neki od Kovačevih kolega smatraju nedopustivim da se Bayern tako odnosi prema hrvatskom treneru. Ralf Rangnick, trener Leipziga, smatra da je ponašanje čelnika Bayerna u slučaju Kovač sramotno i da pokazuje kroničan nedostatak bilo kakvog poštovanja prema hrvatskom stručnjaku. Friedhelm Funkel, trener Fortune Düsseldorf, javno govori da mu nije jasno što Bayern radi i zašto to radi, a najžešću kritiku uprave Bayerna dao je čuveni njemački TV analitičar Marcel Reif koji je ‘‘iživljavanje nad Kovačem‘‘ nazvao ‘‘metodologijom koja graniči s nepristojnošću‘‘.

Navijači su izabrali

Skandirajući Kovačevo ime nakon pobjede nad Eintrachtom u posljednjem kolu navijači su izabrali stranu. Hrvata na klupi žele i sljedeće sezone, međutim ni Hoeness, ni Rummenigge, ni sportski direktor Hasan Salihamidžić nisu željeli dati jasnu izjavu o budućnosti trenera.

Kovač se nedavno žalio na nedostatak humanosti, nakon što ga je dugogodišnja rasprava o njegovim sposobnostima pratila cijelu sezonu.

A prati ga čak i sada, kad je osvojio naslov prvaka i kad je na korak do duple krune.

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 02:41