Article_Top_970x250

Njemački ministar „zaglavio“ u Zambiji

kvarovi na zrakoplovima

Njemački ministar „zaglavio“ u Zambiji

sij 11, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Ministar Muller prije polijetanja za Zambiju (Foto: Lusakatimes.com)

Ovi kvarovi imaju golem negativni utjecaj na Njemačku kao tehnološku naciju. Ova serija kvarova mora prestati - rekao je Muller komentirajući kvar zrakoplova.

Članovi njemačke vlade opet su ovih dana bili prisiljeni mijenjati planove zbog kvara na vladinim zrakoplovima, nakon što je njemačka kancelarka Angela Merkel u prosincu propustila početak samita G20 u Argentini zbog kvara na zrakoplovu, prenosi Index.hr.

U najnovijem slučaju je Gerd Muller, ministar za pomoć zemljama u razvoju, zbog sličnog razloga ostao u Zambiji nekoliko dana duže od predviđenog i bio je prisiljen otkazati posjetu Namibiji.

- Ovi kvarovi imaju golem negativni utjecaj na Njemačku kao tehnološku naciju. Ova serija kvarova mora prestati - rekao je Muller komentirajući kvar zrakoplova.

U ovom slučaju je situacija osjetljiva jer je i na drugom zrakoplovu, koji je iz Njemačke u Zambiju stigao nakon što je prvi zbog kvara ostao na zemlji, pronađena ''greška u sustavu''.

Muller i njegova delegacija će Zambiju napustiti redovitom linijom. Oba pokvarena zrakoplova do daljnjega ostaju u Africi.

Dnevnik.ba

Tagovi: