Article_Top_970x250

Njemački ministar poručio BiH: "Preuzmite odgovornost za zemlju, a ovo jedinstvo koje sada pokazujete prenesite u političku svakodnevnicu"

ministar za europske poslove Michael Roth

Njemački ministar poručio BiH: "Preuzmite odgovornost za zemlju, a ovo jedinstvo koje sada pokazujete prenesite u političku svakodnevnicu"

tra 01, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Njemački državni ministar za europske poslove Michael Roth nakon video razgovora s ministricom vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Biserom Turković poslao je danas podršku Bosni i Hercegovini kazavši da ta država neće zaboraviti BiH ni tijekom pandemije novog koronavirusa Covid-19 koja nije nikoga zaobišla.

Pozvao je na zajedništvo što je od krucijalne važnosti i to ne samo unutar granica Europske unije nego je potrebno pomoći i partnerima na zapadnom Balkanu te da se pošalje jasan signal podrške i solidarnosti.

Izrazio je zadovoljstvo što političke stranke zajednički djelu u odgovoru na pandemiju i na taj način pokazuju da postoje centralna pitanja gdje je važna sloga i jedinstvo kao i timski rad posebno jer to nije samo po sebi razumljivo u BiH.

- Preuzmite odgovornost za zemlju, a ovo jedinstvo koje se sada pokazuje prenesite u političku svakodnevnicu u BiH. U živim demokracijama neslaganja su normalna, ali kada je riječ o važnim društvenim pitanja potreban je politički dogovor - pojasnio je Roth.

Ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković podsjetila je da su svi zabrinutosti u borbi protiv pandemije koronavirusa dodajući da je su nadležne institucije i Koordinacijska tijela na razini države djelovale s konkretnim mjerama te su rezultati veoma dobri.

Sugovornici su podsjetili na potrebu implementacije 14 prioriteta koje je BiH postavila Europska komisija te je Turković ocijenila da bi se time pokazalo da je BiH kredibilan partner za početak pregovora.

Dnevnik.ba