Article_Top_970x250

Njemački medij: Grad u Hercegovini je drugi najbolji za život umirovljenika

komplimenti

Njemački medij: Grad u Hercegovini je drugi najbolji za život umirovljenika

stu 30, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: poskok.info

Ugledni njemački portal Fokus uvrstio je Trebinje na listu top 10 svjetskih gradova za život u umirovljeničkim danima. Ocjenjujući više parametara, portal svojim sunarodnjacima treće dobi kao drugi najbolji izbor preporučuje Trebinje, prenio je sinoć RTRS.

Ugodna klima, ljepote grada, očuvana priroda, zdrava hrana i pristupačne cijene samo su neki od razloga koji su Trebinje pozicionirali u sami vrh svjetske top liste najboljih gradova za život poslije šezdesete, po izboru njemačkog portala.

Nijemci su, precizno, matematički, ocjenjivali parametre koji utječu na kvalitetu života i od maksimalnih 100 bodova u tom “testu”, Trebinju dali 80,8 bodova i visoko drugo mjesto.

“To nije slučajno, ako uzmemo u obzir kriterije za treću dob, jer imamo odličnu klimu, položaj, dobru prometnu povezanost, pristupačan troškovnik u odnosu na njihove mirovine, zdravu hranu, piće, očuvanu prirodu. To se sve uzimalo u obzir. Ispod nas su ostali gradovi iz Turske, Indije, Brazila…Hrvatski Osijek je na 10. mjestu” , rekao je Žarko Vico, stručni suradnik Turističke organizacije Trebinje.

Dnevnik.ba