StoryEditor

Njemački komentator oduševljen Kovačem: ´Pogledajte što radi ovaj fanatik...´

Piše D  /  07.04.2019., 01:04h

Kovač je ponovno hit u Munchenu, a Michel Munger, komentator i analitičar koji redovito prati Bayern München i njemačku nogometnu reprezentaciju, izdvojio je četiri ključna faktora koja su obilježila ovaj derbi.

"Dovoljno je samo pogledati fanatično Kovačevo ponašanje uz aut-liniju, bivši hrvatski izbornik ne prestaje grmjeti i prenositi svoju energiju na događanja na terenu. Igrači su iznimno pozitivno reagirali na sugestivne Kovačeve poruke i upute tijekom utakmice, a to je bio presudan faktor u sjajnoj pobjedi. Presudila je veća želja za pobjedom. Bavarci su pokazali ogromnu volju i motivaciju od samoga početka", smatra Munger.

"Muller, Alaba, Alcantara i Burki"

Izdvojio je i trojicu nogometaša.

"Prvi je Thomas Müller. Ne samo da je njegovo kretanje u ofenzivnoj liniji otvaralo prostor ostalim suigračima, nego je i pametnim dodavanjima stvarao stalnu prijetnju gostujućoj obrani. Drugi, David Alaba. Austrijanac je nadoknadio loš start u prvenstvu te se pokazao kao jedan od nositelja momčadi u nastavku Bundeslige. Njegova kretanja, sposobnost čitanja igre i neumorna trka čine razliku u većini utakmica. On je jedan od najtalentiranijih Bayernovih pojedinaca. A treći je - Thiago Alcantara. Ovaj veznjak može biti frustrirajuće nekonzistentan, ali je protiv Borussije odigrao u velikom stilu. Precizno izvođenje kornera, sjajna kontrola igre u veznome redu i konstantna opasnost po gol gostujuće momčadi davale su krila Kovačevim izabranicima."

Kao treći razlog uvjerljive pobjede naveo je sitne Borussijine pogreške koje je Bayern, za razliku od drugih bundesligaških klubova, kaznio. Kao četvrtu zanimljivost izdvojio je gostujućeg vratara Burkija koji je primio pet golova, ali i spasio još toliko.

Rezultati by SofaScore

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 05:06