StoryEditor
tel aviv

Njemački kancelar trebao napustiti Izrael kada se dogodio zračni napad, Scholz navodno evakuiran u sklonište

Piše D  /  18.10.2023., 09:46h

Njemački kancelar Olaf Scholz evakuiran iz zrakoplova u Tel Avivu netom prije nego što je trebao napustiti Izrael. Dogodio se raketni napad, ali je spriječen zahvaljujući sustavu protuzračne obrane.

Fotografije objavljene na društvenim mrežama pokazuju kako su suradnici i novinari koji su putovali s njemačkim čelnikom morali žurno napustiti zrakoplov i skloniti se ležeći na pistu, dok je Scholz navodno evakuiran u sklonište.

Događaju je svjedočio novinar njemačkog Welta Robin Alexander koji je uspio i fotografirati scenu.

"Kancelar nije legao na asfalt, već je otrčao do obližnjeg kontejnera. Od tamo do skloništa, osobno sam vidio eksplozije na nebu kad je izraelska Željezna kupola (izraelski sustav protuzračne obrane) presrela dva projektila", napisao je na X-u.

Izrazio solidarnost

Scholz je u utorak bio u posjetu Izraelu kako bi izrazio svoju solidarnost sa zemljom nakon Hamasova brutalnog terorističkog napada, kako bi pomogao deeskalaciji napetosti u regiji te kako bi poboljšao humanitarnu pomoć za palestinske civile u Gazi.

Evakuacija njegova zrakoplova dogodila se baš kad je planirao poletjeti prema Kairu, gdje bi se u srijedu trebao sastati s egipatskim predsjednikom Abdelom Fattahom El-Sisijem. 

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 01:46