StoryEditor
neuspjela prijetnja

Njemački i francuski ministri nisu zabrinuti: Europa može i bez Facebooka

Piše desk  /  08.02.2022., 22:47h
Prijetnja kompanije "Meta" da će iz Europe povući Facebook i Instagram, društvene mreže koje su u njenom vlasništvu, nije previše "potresla" ministre Njemačke i Francuske.

Europski lideri prihvatili su indirektno upozorenje "Mete" da će zatvoriti svoje Instagram i Facebook operacije širom Europe ako ovaj gigant više ne bude mogao obrađivati podatke Europljana na američkim serverima.

- Nakon što su mi hakirali profile, živio sam bez Facebooka i Twittera četiri godine i život je bio fantastičan - rekao je za "Bloomberg" Robert Habeck, njemački ministar ekonomije, prenosi Nova.rs.

Njegov kolega iz Francuske, također ministar financija Bruno Le Mer Maire, istog je mišljenja.

- Mogu potvrditi da je život bez Facebooka dobar i da smo živjeli bez ove mreže jako dugo. Tehnološki giganti moraju shvatiti da Europu ne mogu ucjenjivati i da ćemo zadržati svoj suverenitet - poručio je on.

Oni su odgovarali na pitanja u Parizu povodom najave "Mete" da Facebook i Instagram više neće moći poslovati u Europi zbog novih odluka EU o privatnosti.

- Europska unija je ogromno tržište s mnogo ekonomske moći i jedinstva i ne može nas nešto ovako zaplašiti - dodao je ministar Habek.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 06:35