Article_Top_970x250

Njemačka pomaže Italiji i Francuskoj: Preuzet će na liječenje zaražene pacijente

koronavirus u svijetu

Njemačka pomaže Italiji i Francuskoj: Preuzet će na liječenje zaražene pacijente

ožu 28, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Njemačka vojska avionom će iz najpogođenije europske zemlje prevesti šest talijanskih pacijenata s dijagnozom COVID-19 na zapad Njemačke na liječenje, prenosi Anadolu Agency (AA).

Zrakoplov njemačkih zračnih snaga sletio je u Bergamo na sjeveru Italije u subotu rano ujutru i trebao bi se vratiti u Koln nakon što je primio talijanske pacijente, koji će se liječiti u raznim bolnicama u regiji.

Nekoliko vlada njemačkih saveznih pokrajina ponudilo je da primi pacijente iz Italije. Neki od njih su već stigli. Njemačka je također preuzela neke pacijente iz teško pogođene istočne Francuske.

Broj umrlih od posljedica zaraze koronavirusom u Italiji u posljednja 24 sata porastao je za 889 osoba i sada iznosi 10.023

Njemačka ima veliki broj slučajeva zaraze koronavirusom, čak 53.340, ali i relativno nisku stopu smrtnosti u odnosu na talijansku. Do sada je u Njemačkoj preminulo 399 ljudi, a njen zdravstveni sustav još uvijek nije pretrpan pacijentima koji su u teškom zdravstvenom stanju.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) 11. ožujka je zbog širenja koronavirusa proglasila “globalnu pandemiju“. Također, WHO je uz Europu novim epicentrom pandemije koronavirusa, koji se prvi put pojavio krajem prošle godine u kineskom gradu Wuhanu, proglasio i američku državu New York. Od COVID-19 u svijetu je umrlo više od 28.700 ljudi, a potvrđeno je preko 615.000 slučajeva zaraze koronavirusom u više od 175 zemalja, govore podaci američkog Univerziteta Johns Hopkins. Do sada se oporavilo više od 135.000 ljudi.

Dnevnik.ba