Article_Top_970x250

Njemačka policija promijenila izvješće o napadu u crkvi u Münchenu – evo što sada tvrde

korigirali se

Njemačka policija promijenila izvješće o napadu u crkvi u Münchenu – evo što sada tvrde

tra 23, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Screenshot

Njemačka policija još jednom je promijenila izvješće o događaju koji se zbio tijekom Vazmenog bdjenja Hrvatske katoličke zajednice u Münchenu u crkvi Sv. Pavla, a prema aktualnom izvješću, više se ne govori o osobi s psihičkim poremećajima.

Novu verziju policijskog izvješća prenosimo u cijelosti:

“U subotu, 20. travnja 2019. godine, u 21:33 sati muškarac je prekinuo Vazmeno bdjenje Hrvatske katoličke zajednice u Münchenu u crkvi Sv. Pavla.

Ušao je u crkvu kroz glavni ulaz, gestikulirajući i vičući nerazumljive riječi. Osim toga, tvrdi se da je u crkvu bacio više kamenja.

Je li optuženi zapravo vikao “Allahu Akbar”, ili je to pogrešna informacija, još uvijek se razmatra. Neki posjetitelji su tada pobjegli iz crkve, a zatim ih je pratilo više posjetitelja u smjeru izlaza. Devet osoba je lakše ozljeđeno. Četvero od njih prevezeno je u bolnicu.

Čovjeka su najprije držali vjernici i na kraju ga je privela policija. Radi se o 36-godišnjem Somalijcu. U međuvremenu, izdan je nalog za njegovim uhićenjem na temelju sumnje da je narušio javni mir i pokušao izazvati opasan napad. Kod njega nisu pronađeni pirotehnički predmeti i oružje”, stoji u novoj verziji policijskog izvješća, prenosi narod.hr

Svjedok napada u Munchenu: ‘Događaj se pokušava zataškati – Ovo je smišljeni teroristički čin’

Nakon što je u subotu uvečer, tijekom Vazmenog bdjenja u crkvi sv Pavla u Münchenu, nastala panika među brojnim Hrvatima koji su prisustvovali svetoj misi, a među koje je uletio muškarac afričkog podrijetla uz uzvike : “Tekbir”, tamošnja policija izvijestila je da je riječ o psihički bolesnoj osobi te da nije postojala opasnost od terorističkog napada.

Policijsko izvješće zapanjilo je Hrvate koji su prisustvovali nemilom događaju, a jedan od njih je i Josip koji je odlučio posvjedočiti o svemu što se tu večer događalo u crkvi svetog Pavla.

Njegovo svjedočanstvo prenosimo u cijelosti:

“Ne mogu ostati ravnodušan na pokušaj minoriziranja, relativiziranja i zataškavanja događaja koji se sinoć dogodio u Münchenu tijekom mise bdjenja u crkvi sv. Pavla. S obzirom na to da su u crkvi bili moji najbliži s kojima sam danas razgovarao, ne mogu dopustiti da barem na ovakav način ne prenesem istinu o tome što se dogodilo.

Naime, tijekom mise uskrsnog bdjenja koju su slavili Hrvati sa svojim svećenicima, na sporedna vrata crkve u prostor sakristije pokušali su na silu ući najmanje trojica crnaca, ali su ih spriječili ministranti koji su uspjeli zaključati vrata i odmah su pozvali policiju. Muškarci su otišli do glavnih vrata te je jedan ušao u crkvu i uz povike Allahu ekber bacio kamen među vjernike. Nastala je užasna panika jer je izabrao trenutak kada je svećenik govorio, a vjernici u tišini slušali.

Nastala je užasna panika i kaos jer su mnogi pomislili da je bacio bombu, a neki su od udarca kamena od kameni pod pomislili da se radi o pucnjevima. Možete zamisliti kakav je kaos nastao u prepunoj crkvi koja je jedna od većih crkava u Münchenu. Ljudi su u panici pokušavali pobjeći gazeći jedni preko drugih, a da ne spominjem djecu kojih je bilo veliki broj.

Neki od vjernika su uspjeli baciti muškarca na pod i držali su ga dok nije došla policija. Druga dvojica su uhićena naknadno. A danas čitam i čujem u našim medijima koji prenose ono što pišu njemački mediji: nekakav psihički bolesnik ušao u crkvu, nerazumljivo govorio i bacao kamenja. Nekoliko lakše ozlijeđenih. Ništa strašno. I tako priopćavaju i iz vanjskih poslova. E pa nije tako. Ovo je smišljeni teroristički čin. Smišljen da izazove paniku, strah, kaos. Ne mogu vam opisati strah i šok koje su pretrpjeli moja mama, moja dvanaestogodišnja nećakinja…..i svi drugi vjernici koji su se samo došli pomoliti svome Bogu. Njemu zahvaljujmo što posljedice nisu još gore. Neću ni spominjati Šri Lanku.

Dakle, ne dopustite da ovo ostane na tome, da se dogodio incident od strane nekog psihića. Ne, dogodio se teroristički čin od strane islamskog ekstremista usmjeren na kršćanstvo. Ako je netko zaboravio, neka pročita definiciju terorizma.

Doduše, slažem se u tome da su svi takvi nemjerljivo psihički poremećene zvijeri kao i onaj s Novog Zelanda. Na kraju vam svima želim sretan Uskrs i molim da razmislite o tome da ovo podijelite s drugima i ne dopustite medijima koji su, kao i mnogo puta dosad, u službi nekih drugih interesa, a ne istine.”

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250