StoryEditor
u gradu Steglitzu

Njemačka policija istražuje bombu bačenu na zgradu u kojoj su navodno živjeli ruski novinari

Piše hina  /  07.05.2022., 15:43h
Berlinski istražitelji i tužitelji proučavali su u subotu napravu pronađenu i uništenu u stambenoj zgradi u kojoj su živjeli novinari ruske novinske agencije RIA-e u gradu Steglitzu, objavila je njemačka policija.

Naprava je pronađena u petak i istražitelji istražuju koliko je bila opasna i tko je bio cilj napada, rekao je glasnogovornik policije u Berlinu.

Dodao je da će nove informacije objaviti kasnije tijekom dana.

Rusko veleposlanstvo u Berlinu objavilo je da je u petak navečer kroz prozor zgrade bila bačena boca i da je u potrazi pronađena improvizirana bomba koju su njemački pirotehničari identificirali i deaktivirali.

Ruska novinska agencija RIA rekla je da su u toj zgradi živjeli njezini novinari.

Rusko ministarstvo vanjskih poslova zatražilo je u subotu da vlasti u Njemačkoj i drugim zemljama EU-a i NATO-a poduzmu korake da zaštite ruske novinare i njihove obitelji u inozemstvu.

"Ovo smatramo izravnom posljedicom uznemiravanja ruskih medija i njihovih djelatnika na Zapadu", navodi se u priopćenju.

"Ispolitizirana odluka da se ruske medije skine iz etera u Europskoj uniji prethodila je njihovu fizičkom zastrašivanju, sve do njihove eliminacije". 

Ruski mediji RT i Sputnik zabranjeni su u EU 2. ožujka.

Rusija je 24. veljače izvršila invaziju na Ukrajinu. 

Dnevnik.ba

13. travanj 2024 21:59