StoryEditor

Nizozemski sudac koji je razbjesnio Ronalda: Od srca se ispričavam Portugalu

Piše D  /  29.03.2021., 02:03h

Portugal je imao 2:2, a Srbi su zabili dva gola i izjednačili rezultat. Srbija je ostala s deset igrača, a u zadnjoj minuti utakmice Cristiano Ronaldo je savladao Marka Dmitrovića, golmana Srbije koji je istrčao s vrata, i poslao loptu u prazan gol.

Lopta je očito prešla crtu cijelim obujmom, ali je Stefan Mitrović klizećim startom spriječio da ne ode dalje i zatrese mrežu, pa glavni sudac Danny Makkelie i pomoćni Mario Diks nisu vidjeli da je Portugal postigao gol.

Ronaldo je poludio, bacio je kapetansku traku na travu i napustio teren prije kraja, a Portugalci su se žalili Uefi tvrdeći da su opljačkani u Beogradu.

Izbornik Portugala je rekao kako mu se sudac Makkelie ispričao nakon utakmice, ali Portugalci su čekali javnu ispirku suca iz Rotterdama. I dobili su je.

"Prema pravilima Fife, sve što mogu reći je da se ispričavam izborniku Fernandu Santosu i reprezentaciji Portugala za sve što se dogodilo. Naš sudački tim uvijek daje sve od sebe kako bi donio ispravne odluke. Kad na ovakav način postanemo glavna vijest, naravno da smo nesretni zbog toga", kazao je Nizozemac za portugalsku A Bolu, prenosi Index.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 23:01