StoryEditor
Izetbegović na stranačkom skupu:

"Nitko vam neće zabraniti da trenirate, da učite pucati i voziti dronove. Uradite to za sebe i svoju djecu..."

Piše desk  /  31.07.2022., 14:35h

Govor Bakira Izetbegovića u Gradačcu privukao je puno pozornosti, već smo prenijeli izdvojene sekvence od drugih medija, no nismo si mogli pomoći pa smo i sami poslušali Izetbegovićevu besjedu na njegovoj Facebook stranici i izvukli još neke zanimljive segmente.

O Novaliću je između ostalog rekao:

"Premijerska pozicija je najzahtjevnija u državi. S njima je uvijek bilo nezadovoljstvo, protesti, paljevine, smjenjivanja... Ovaj naš iz Gradačca sedam punih godina nosi taj teret. Ja mu čestitam na predanom, efikasnom i plodotvornom radu. Kad smo ga pozvali i zamolili da preuzme tu poziciju mi smo htjeli gospodarstvenika, tehnokrata, nismo htjeli političara. Kod političara je 2 i 2 oko 4, može biti i 5 i 3. Kod tehnokrata je 4. Htjeli smo čovjeka od karaktera, htjeli smo čovjeka koji je radnik, koji se nijednom problemu neće izvuć´, koji ima strpljenje i ljubav za ljude, kojemu nije svejedno za ljude.... Veliki radnik, strpljiv čovjek.....Čestitam Fadile, živ bio!"

O naoružavanju:

"Svi su zgroženi kad ja kažem da smo se prebrojali. Oni koji su se prebrojali prije 30 godina ostali su živi. Oni koji su govorili "ma neće nas" su nastradali. Bošnjaci imaju pravo na preuveličane strahove i reakcije, da se brane i osvješćuju svoj narod. Ne smiju nam nametnuti ušutkivanje i autocenzuru. To nas može glave koštat´. Nije to bilo prije 300 godina nego prije 27-28. Itekako ćemo se organizirat´, u skladu s Ustavom i zakonima. Nitko vama ne može zabraniti da se trenirate, da učite pucati i voziti dronove. Ako hoćete preživjeti uradite to za sebe i svoju djecu..."

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 21:19