StoryEditor

"Nitko osim političkog Sarajeva ne spominje rat"

Piše D  /  20.04.2021., 05:04h

Bursać je za Srnu izjavila da "ovdje nitko ne spominje rat, osim predstavnika političkog Sarajeva", što je također, kako je podcrtala, potvrda njihove nerealne politike i manjka želje i volje da se na partnerskim osnovama i kroz dijalog sa druga dva naroda pokuša pronaći funkcionalna formula za budućnost.

- Međutim, to i ne bi bio neki problem za nas iz Republike Srpske da nas nije nazvao kako jeste - "genocidaši". Iako nije eksplicitno rečeno, jasno je na koga se u izjavi misli, kao što je po tko zna koji put jasno potvrđeno kako nas to doživljava, pa shodno tome i kakvu nam poziciju i sudbinu zamišlja baštinik Islamske deklaracije i nasljednik pripadnika Handžar-divizije - naglasila je Bursać.

Ona je poručila da se svako ko je spreman da izgovara takve riječi zamisli kuda to sve vodi.

- Nas u SNSD-u samo prema još čvršćem uvjerenju da Republika Srpska mora da bude još jača, još funkcionalnija i još samostalnija - poručila je Bursać.

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović rekao je za kanal O da ne može reći da neće biti rata i da bi "radije danas umro nego dopustio da genocidaši zavladaju dijelom BiH".

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 09:56